En Comú Podem demana suspendre la construcció de noves piscines privades mentre es fa un reglament

Els comuns portaran la moció al ple d'aquest dilluns, juntament amb la petició de l'impuls de la banca pública


  • Comparteix:

Piscina particular / Foto: Cugat Mèdia

Piscina particular / Foto: Cugat Mèdia

La gestió de l'aigua ha sigut, especialment en els darrers mesos, una de les problemàtiques principals del país. En aquest sentit, En Comú Podem reclamarà en el pròxim ple de l'Ajuntament d'aquest dilluns que se suspengui la llicència d'obra de piscines privades particulars noves fins que s'estableixi una regulació específica. Així doncs, afirmen que en un any es pot tenir aquesta nova normativa i aixecar la moratòria de construcció.

Els comuns consideren que les piscines haurien de partir de diversos paràmetres: parcel·la mínima per admetre-les, dimensions, fondàries, separació entre finques i obligació de la gestió eficient de l'aigua. "Cal regular-les i marcar molt bé què és una piscina, ja que entren en un espectre molt gran", exposa el seu portaveu a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez. A més, posen com a exemple alguns municipis de la Costa Brava que han establert aquesta moratòria.

Impulsar la banca pública

L'altra moció que portaran els comuns al ple serà la petició de l'impuls de la banca pública. "Ja n'hi ha prou d'aquesta impunitat i concentració cada vegada en menys bancs que es dediquen a especular amb els nostres estalvis", reprova Gutiérrez. El portaveu dels comuns creu que es donen les circumstàncies perquè això sigui una realitat. "Hi ha moltes qüestions que fa anys no es veien possibles i ara toca entrar en la gestió bancària", apunta.

A més, també reclamen a l'Ajuntament que es posicioni en contra de les operacions de concentració bancària, com va ser l'opa hostil del BBVA al Banc de Sabadell. Gutiérrez assegura que aquestes actuacions porten a una reducció de caixers i oficines, que també porten danys en el seu arrelament al territori i als treballadors, amb una reducció de personal.





Ramon Gutierrez

Cal marcar molt bé què és una piscina, perquè aquí hi ha un espectre que poden ser una piscina. Definir quin tamany han de tenir i enquines cases es poden fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.