El PSC vol reduir l'obesitat infantil a Sant Cugat amb l'ajut de les escoles bressol

Els socialistes portaran una altra moció al ple de juny sobre la rehabilitació energètica dels edificis


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la secció de llaminadures d'un supermercat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la secció de llaminadures d'un supermercat / Foto: ACN

El PSC demana al ple que es conjuri en la lluita contra l'obesitat infantil. Els socialistes proposen l'adhesió de Sant Cugat al projecte Presafalín, una iniciativa vehiculada a través de les escoles bressol per reduir l'obesitat infantil mitjançant la promoció d'hàbits com l'activitat física, l'alimentació saludable, el descans i el benestar emocional dels infants i les seves famílies. En una segona moció, insten l'Ajuntament que fomenti la rehabilitació energètica dels edificis residencials.


Lluita contra l'obesitat infantil

El projecte, fruit de la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Gasol Foundation Europa, va obtenir el reconeixement go! ODS 2022 per la reducció de les desigualtats socials en salut del Pacte Mundial de les Nacions Unides. En la seva fase inicial, ha comptat amb la participació de 16 ajuntaments i 20 escoles bressol municipals. A més, no comporta cap aportació econòmica per part dels ajuntaments.

La regidora del PSC Pilar Gorina ha explicat que aquest és un tema que preocupa a les famílies de la ciutat i que, per tant, no n'hi ha prou a fer activitats puntuals al respecte. "Si ens adherim a un programa pautat, en traurem més profit que si fem una xerrada de tant en tant", ha dit.

Rehabilitació energètica dels edificis

D'altra banda, els socialistes proposen l'elaboració d'una campanya informativa sobre les possibilitats de subvenció als propietaris i comunitats per millorar l'eficiència energètica dels habitatges.

La campanya, que aniria dirigida als propietaris amb certificats energètics iguals o menors a una D, té en compte l'objectiu de la Unió Europea (UE) d'aconseguir que al 2030 tots els habitatges de la UE comptin amb un qualificatiu E i, al 2033, que el certificat sigui D.

Per a la proposta, el PSC compta amb l'existència d'ajuts i subvencions públiques del Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana a través de la Generalitat de Catalunya, que cobririen fins al 40% de les obres, amb un import màxim de 3.000 euros de cost total d'actuació. Aquests ajuts s'han de demanar, com a màxim el 2026.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE L'OBESITAT INFANTIL

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LA REHABILITACIÓ ENERGÈTICA D'EDIFICIS


Pilar Gorina

Sí que preocupa a les famílies, però si ens adherim a un programa pautat, segurament en treurem més profit que si fem una xerrada de tant en tant. Es pot fer un seguiment, es mira que es fa. La Diputació fa actuacions molt interessants



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.