Només el PP fa costat a Vox per reclamar que es facin públiques les nacionalitats dels presumptes delinqüents

El govern i la CUP han retret al grup d'extrema dreta que fan una lectura interessada de les dades

Imatge d'arxiu / Foto: ACN (Albert Segura)

Política

Publicat el 27/maig per Sergio Morales

El ple rebutja la moció per reclamar que es facin públiques les nacionalitats dels presumptes delinqüents. Era un text de Vox que només ha rebut el vistiplau del PP; la resta de grups hi han votat en contra. Des del govern i la CUP han acusat els proposants de voler 'dividir' i de pronunciar 'una narrativa perillosa i enganyosa'; des de Vox, el regidor Jordi Guirado ha rebutjat que els titllin d''alarmistes'.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La formació d'extrema dreta recull al text dades de robatoris a l'interior de vehicles, de robatoris amb violència i intimidació i de furts; assegura que vora el 80% d'aquests delictes a Sant Cugat els van cometre persones estrangeres. "Manipulen les dades per treure rèdit electoral", li ha retret el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, que ha recordat que "la gran majoria de persones condemnades per qualsevol delicte és de nacionalitat espanyola". De fet, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) apunta que el 75% dels delictes a l'Estat espanyol els han comès persones amb nacionalitat espanyola.

El regidor de Vox Jordi Guirado ha subratllat que a Sant Cugat hi ha problemes de seguretat. També ho ha rebutjat Picornell: "Dir que tenim problemes de seguretat és dir que la Policia Local i els Mossos d'Esquadra no fan la feina". El responsable de la cartera de Seguretat Ciutadana ha defensat que la ciutat és segura, tot recordant les dades de l'última junta de seguretat local que asseguren que a Sant Cugat es produeixen 56,3 fets delictius per cada 1.000 habitants, lluny dels 78,1 de mitjana a Catalunya.

També ha criticat l'argumentari de Vox la regidora de la CUP Ariadna Sierra, que ha defensat que el creixement de la població migrada no està vinculat a la delinqüència. "És un problema social amb arrel en la pobresa", ha dit. I en aquest sentit, ha acusat a Vox d'esgrimir "discursos de por i autoritaris" i de no defensar les classes treballadores.