L'Ajuntament rebutja l'augment del 19,57% de la tarifa de l'aigua a Sant Cugat de l'AMB

La moció de PP ha tirat endavant amb els vots favorables de la CUP, Vox i ECP, l'abstenció del govern i el vot contrari del PSC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona / Foto: AMB

Imatge d'arxiu de la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona / Foto: AMB

El ple de Sant Cugat rebutja la pujada de les tarifes de l'aigua proposada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que en el cas de Sant Cugat és del 19,57%. La moció del PP ha rebut el suport de la CUP, Vox i En Comú Podem, mentre que el PSC ha votat en contra. El govern de Junts i ERC s'hi ha abstingut.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor del PP, Alfredo Bergua, ha criticat que aquesta pujada "és desproporcionada i afectarà els ciutadans". Bergua ha puntualitzat que no són contraris a un augment, però sí que sigui a aquests nivells. "Una pujada del 12,85% seria més normal", ha dit. Vox ha votat a favor de la moció, rebutjant en el seu cas qualsevol increment del preu.

Junts i ERC

La moció ha sigut criticada per Junts, i la regidora Cristina Paraira ha reprovat la moció del PP, a qui els ha acusat de populistes. "Si buscaven el titular que s'apuja el preu de l'aigua amb els vots de Junts i ERC, no el tindreu", ha exposat. A més, ha defensat que Sant Cugat és el tercer municipi per la cua en l'augment tarifari de l'AMB. Per altra banda, ha afirmat que a ningú li agrada que li apugin el preu de res i que "sembla que s'ha d'apujar el preu de tot menys el de l'aigua".

En la mateixa postura s'ha mostrat el regidor d'ERC, Francesc Duch, que ha assenyalat que "s'ha d'entendre el context de sequera i que s'ha d'actuar amb conseqüència", i ha destacat que fa 10 anys que no s'apuja el preu de l'aigua.

Suport de la CUP i comuns

La CUP i En Comú Podem han donat suport la moció amb postures semblants. El regidor cupaire, Marco Simarro, ha assenyalat que "un bé comú ha d'estar en mans públiques i per seguretat econòmica". Per la seva banda, el regidor dels comuns ha manifestat que l'Ajuntament no es pot quedar de braços plegats en mans de l'AMB. "Cal agafar control municipal", ha assegurat.

L'únic grup municipal que ha votat en contra ha sigut el PSC. El regidor José Gallardo ha apuntat que serien populistes si votessin a favor de la moció. "Estic d'acord que s'han de fer canvis, però no podem enganyar la ciutadania", ha explicat. A més, ha afegit que "si portes la gestió de l'aigua, saps el que costa el manteniment, la xarxa i donar aquest servei a la ciutadania".

Un augment previst per al juliol

Tot i la postura de l'Ajuntament, la proposta de l'augment tarifari es preveu que s'aprovi a l'AMB el pròxim mes de juliol. Sorea va sol·licitar aquest augment arran de la pujada de totes les despeses del servei, inclosa la pujada de tarifes d'Aigües Ter-Llobregat (ATL).




Alfredo Bergua

No ens estem oposant a que pugi. Estem dient que estem d'acord que es pugi però no a aquesta quantitat. En compte del 20% pràcticament es podria un 12,85%, que potser era una qüestió més normal.

José Gallardo

Hi ha coses que s'han de treballar i millorar. El que no podem fer és enganyar a la ciutadania i esperar quatre anys tirant la pilota endavant. Si portes la gestió de l'aigua, saps el que costa el manteniment, la xarxa i donar aquest servei a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.