L'associació Sant Cugat amb el Poble Sahraui (SCAPS) recupera la subvenció 'mínima necessària'

El ple ha aprovat la dotació de 30.000 euros una modificació pressupostària


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Casa de l'Esperança, a Volpelleres / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la Casa de l'Esperança, a Volpelleres / Foto: Ajuntament

Una modificació pressupostària aprovada al ple municipal de maig permetrà dotar de 30.000 euros l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahraui (SCAPS). Segons ha explicat el tinent d'alcaldia Carles Brugarolas, aquesta quantitat és aproximadament la mateixa que rep l'associació cada any, però s'ha hagut d'atorgar mitjançant una modificació perquè 'el pressupost es va fer a correcuita' i contemplava una dotació 'inferior a la mínima necessària per poder mantenir l'activitat essencial durant aquest exercici de 2024'.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE MAIG

Aquesta modificació de pressupost arriba setmanes després de les queixes de la Xarxa Solidària per la retallada del pressupost d'ajuda a les entitats de cooperació de la ciutat.

El debat

El portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, ha criticat l'aportació a SCAPS amb l'argument que "la funció de l'Ajuntament és cobrir les necessitats dels nostres veïns i famílies abans de llançar-se en cooperacions internacionals". El portaveu de la CUP, Marco Simarro, li ha retret que "no sap com funciona la història" i li ha recordat que aquesta assignació pressupostària és la que l'entitat rep cada any. Brugarolas s'ha expressat en la mateixa línia i ha precisat que "no hi ha ni un euro que es gasti en despeses inútils".

Aquest punt del ple, que també contempla la dotació d'uns 30.000 euros més per a estudis i treballs tècnics en l'àmbit d'habitatge, per a l'associació Oncolliga, per a despeses en l'àmbit de la discapacitat i per a la reposició de material de Serveis Urbans, s'ha aprovat amb els vots a favor del govern, ECP i el PSC; l'abstenció de la CUP i el PP, i el vot en contra de Vox.

Casa de l'Esperança

Entre els projectes de l'entitat, hi ha la Casa de l'Esperança (Dar al-Amal), un pis situat al barri de Volpelleres que acull infants del Sàhara Occidental que requereixen atenció mèdica. Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) gestiona aquest espai des del 2010, que ha estat la llar d'un centenar de nens i nenes.

Queixa de les entitats

A l'audiència pública del ple d'aquest dilluns ha demanat la paraula la Xarxa Solidària. En el seu nom ha part Eduard Unzeta, d'Oxfam Intermon, que ha lamentat la retallada de la reducció del pressupost destinat a cooperació, que s'ha reduït fins al 0,06%. "Incompleix els compromisos i declaracions d'intencions del partits del govern", ha lamentat. Li ha respost el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, que ha expressat que el compromís que "tot el que no s'aporti durant 2024, s'aportarà en la resta de mandat".






Marcos Rodríguez

La funció de l'ajuntament és cobrir les necessitats dels nostres veïns i famílies abans de llançar-se en cooperacions internacionals

Marco Simarro

No sap com funciona la història

Carles Brugarolas

No hi ha ni un euro que es gasti en despeses inútils



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.