La CUP vol regular l'ús del català en l'atorgament de subvencions i la formalització de contractes públics

Els cupaires portaran una moció al ple de dilluns vinent per promoure el català en aquests contextos


  • Comparteix:

Marco Simarro i Ariadna Sierra són els regidors de la CUP / Foto: CUP Sant Cugat

Marco Simarro i Ariadna Sierra són els regidors de la CUP / Foto: CUP Sant Cugat

La CUP Sant Cugat vol promoure la regulació de l'ús del català en les subvencions i contractes públics. Els cupaires han presentat una moció al ple de maig, que se celebrarà dilluns vinent, que defensa que 'la llengua catalana és un dels elements distintius del poble català', i alerta que aquesta 'recula posicions entre els més joves'. Per tot plegat, la moció reclama que el consistori 'vetlli per l'aplicació de la normativa que protegeixi els drets dels catalanoparlants de poder viure en la seva pròpia llengua'.


El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha explicat a Cugat Mèdia que, tot i que hi ha una llei autonòmica relativa a aquesta manera de fer, "sabem que després, a la realitat, les relacions entre els contractistes i les institucions no sempre són fructíferes en relació amb l'ús de la llengua", ha dit.

A grans trets, pel que fa a la regulació dels contractes públics, el grup municipal proposa que s'utilitzi el català en les relacions entre l'empresa contractista i l'òrgan de contractació i que, si l'execució del contracte suposa que hi hagi personal amb tasques d'atenció al públic, es garanteixi que aquestes tasques es puguin dur a terme en llengua catalana.

En relació amb les subvencions, la CUP proposa que s'utilitzi el català en les relacions entre el beneficiari de la subvenció i l'administració pública i que, si l'execució de la subvenció suposa que hi hagi personal amb tasques d'atenció al públic, es garanteixi que aquestes tasques es puguin dur a terme en català.


Marco Simarro

Sabem que hi ha una llei de la Generalitat que cobreix legalment aquesta manera de fer, però sabem que després, a la realitat, les relacions entre els contractistes i les institucions no sempre són fructíferes en aquest sentit



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.