El PSC reivindicarà al ple millorar el finançament dels ajuntaments

El partit també presenta una moció amb set mesures per a la millora del barri de Mas Gener


  • Comparteix:

Sala de plens de l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

Sala de plens de l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

Els socialistes porten al ple de maig una moció per millorar el finançament dels ajuntaments després que el PP i Vox tombessin, al Congrés i al Senat, l'acord que fixa els objectius d'estabilitat pressupostària i de deute públic per al conjunt d'administracions per al 2024-2026. El text vol el suport dels grups municipals per demanar ajudes addicionals i flexibilització financera per a les entitats locals per contrarestar aquesta oposició dels partit de dretes que, segons el PSC, reduirà la capacitat de despesa de l'Ajuntament de Sant Cugat en 288.000 euros.

La moció també reclama un nou marc de finançament local, una revisió de la Llei de bases del règim local per garantir recursos econòmics als ajuntaments i derogar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). El text socialista és crític amb el govern en funcions de la Generalitat i li exigeix "el compliment de les previsions de l'Estatut vers el món local" i un govern "amb els ajuntaments i no d'esquenes a ells".

Després que els objectius fossin rebutjats per segona vegada al Senat, on el PP té majoria, s'aplicaran els objectius de dèficit recollits en el Programa d'Estabilitat d'abril, "més exigents per a les comunitats autònomes i els ajuntaments", segons ha expressat el mateix govern espanyol.

Això es tradueix, segons el PSC, en una reducció de la capacitat de finançament via dèficit per a l'Ajuntament de 288.000 euros. Segons el Programa d'Estabilitat d'abril, amb el vistiplau de les autoritats europees, els ajuntaments hauran de tenir un superàvit del +0,2% el 2024.

Moció per millorar el barri de Mas Gener

El grup socialista presenta també un text per millorar les condicions del barri de Mas Gener. El PSC argumenta que hi ha un malestar creixent sobre el qual cal fer un seguit d'actuacions.

D'aquesta manera, els socialistes presenten set mesures: millora del servei de neteja, arranjament de voreres i asfaltat, neteja de la riera, eliminació de pintades, soterrament de la línia d'alta tensió, instal·lació de pantalles acústiques i la presentació dels acords al consell de barri de Mira-Sol.

El regidor del PSC, José Gallardo, apunta que és una moció de ciutat per treballar-la a llarg termini. "És posar la situació sobre la taula i posar les mesures necessàries per solucionar-ho", afirma.

CONSULTA LA MOCIÓ SOBRE EL BARRI DE MAS GENER AQUÍ

CONSULTA LA MOCIÓ SOBRE FINANÇAMENT DELS ENS LOCALS AQUÍ


José Gallardo

Fem aquesta moció per treballar-la a llarg termini. És una moció de ciutat en el qual on s'exigeix una cosa inminent. És posar la situació sobre la taula i posar les mesures necessàries per solucionar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.