La CUP titlla d'electoralista l'anunci d'ERC sobre la recuperació de Ragull Centre

Els cupaires consideren que el govern té una manca de planificació general en qüestions d'habitatge


Temes relacionats

Ragull Centre sí que es construirà, i amb habitatge de lloguer protegit, segons ERC ( 6/mai/24)


  • Comparteix:

Imatge dels terrenys on s'ha de construir Ragull Centre / Foto: Lali Puig

Imatge dels terrenys on s'ha de construir Ragull Centre / Foto: Lali Puig

La CUP ha titllat d'electoralista l'anunci d'ERC sobre la recuperació del projecte Ragull Centre. Ho ha fet mitjançant una nota de premsa en la qual els cupaires també han criticat la falta de concreció del projecte i han alertat 'del perill que aquesta nova reformulació no rebaixi la quantitat de pisos de protecció oficial que havia d'acollir inicialment'. En declaracions a Cugat Mèdia, el portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha lamentat 'la manca de planificació general en la qüestió de l'habitatge'.

"Creiem que el tema de l'habitatge és prou sensible com per prendre-se'l seriosament i planificar el màxim nombre d'habitatges allà on es pugui", ha dit en referència a Ragull Centre i als 22 pisos de lloguer protegit que s'havien de construir al carrer d'Andana. "No hem de renunciar a Andana ni hem de renunciar a Ragull", ha emfatitzat Simarro.

La revifada de Ragull Centre

El segon tinent d'alcaldia i portaveu d'ERC, Bernat Picornell, i el regidor d'Habitatge d'ERC, Francesc Duch, van anunciar, aquest dilluns, en una roda de premsa del grup municipal, que Ragull Centre finalment sí que es construirà. Els republicans només van avançar que el projecte es farà al seu emplaçament original, al solar d'ús industrial que té Ferrer a la rambla del Torrent del Xandri, i que inclourà habitatge protegit. L'altre soci de govern, Junts, va declinar fer declaracions al respecte, tot i haver descartat el projecte a l'inici del mandat.

El canvi d'usos del solar del carrer d'Andana

A principis de març, l'equip de govern va anunciar la construcció d'un Centre de Creació d'Art Contemporani al carrer d'Andana. Així, l'actual projecte del Centre d'Art Maristany (CAM), que tancaria portes al juny a causa del dèficit econòmic, passaria a integrar-se en aquest nou espai.

Es tracta d'un terreny municipal de 2.000 metres quadrats al costat de l'estació de FGC Sant Cugat Centre que l'anterior govern tripartit havia reservat per a habitatge social. Concretament, el gener de 2023, van arrencar els tràmits per a la construcció d'una promoció de 22 habitatges de lloguer públic al carrer d'Andana de cara el 2026. Redactat el projecte i fet el procés de consulta pública, quedava pendent passar pel ple la proposta d'aprovació inicial de modificació de planejament del solar.


Marco Simarro

Creiem que el tema d'habitatge és prou sensible com per prendre-se'l seriosament i planificar el màxim nombre d'habitatges allà on es pugui. Per tant, no renunciar a Andana, no renunciar a Ragull. Ens preocupa una mica aquesta manca de planificació general en la qüestió de l'habitatge



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.