La CUP assenyala que els resultats de l'Observatori estan 'condicionats'

La formació exposa que les preguntes estan "induïdes" amb un biaix ideològic per part de Junts


Temes relacionats

Les respostes a l'Observatori més polèmic: al 55% dels santcugatencs no els preocupa la immigració (26/mar/24)


  • Comparteix:

La CUP, en la roda de premsa de febrer quan van denunciar les preguntes de l'Observatori / Foto: Cugat Mèdia

La CUP, en la roda de premsa de febrer quan van denunciar les preguntes de l'Observatori / Foto: Cugat Mèdia

La CUP ha posat sobre la taula que els resultats de l'Observatori Sociològic presentat aquest dimarts estan 'condicionats' arran del biaix ideològic de les preguntes pròpies de 'l'agenda política nacional de Junts'. En un comunicat, el portaveu municipal de la formació, Marco Simarro, lamenta la manera de procedir de Junts, responsable polític de la regidoria de Bon Govern, i reprova la 'manca de rigor metodològic' en una eina pública com l'Observatori. També denuncia el que considera 'un apropament cap a polítiques antiimmigració associades a l'extrema dreta'.

Segons els anticapitalistes, "la principal causa de la precarietat de la majoria dels santcugatencs no és la immigració, sinó l'emergència habitacional". Simarro també ha lamentat que, sobre la polèmica, Junts va dir que les preguntes sobre immigració els permetia elaborar les polítiques en aquest àmbit quan després va portar al ple "una moció de control migratori demostrant quins són els seus plans".

Tot i les crítiques, el cupaire considera que "unes preguntes induïdes" no invaliden els resultats de l'enquesta perquè les respostes són "el que han respost els santcugatencs".

En el capítol de reaccions, la regidora dels comuns, Aina Balada, ha lamentat que els temes de l'òrbita social no figurin a l'enquesta.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.