Vox i PP es queden sols a l'hora de demanar el retorn de les multes de la ZBE i l'eliminació del Tribut Metropolità

El ple rebutja les dues mocions de Vox, que només han rebut el suport del Partit Popular


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un cartell de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu d'un cartell de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Tots els grups municipals, tret del PP, han rebutjat aquest dilluns les dues mocions de Vox, una per repensar la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat i retornar les multes interposades fins ara, i l'altra per reclamar la supressió del Tribut Metropolità. El grup municipal només ha aconseguit el suport del PP en les seves propostes, en una nova escenificació del cordó sanitari d'ERC, el PSC, la CUP i En Comú Podem. De fet, durant aquest mandat, Vox només ha aconseguit aprovar una moció seva en una ocasió i va ser gràcies al vot de Junts i el PP.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ DE LA ZBE

Segons la proposta de Vox, la implantació de la Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat no disposa de totes les garanties ni els estudis previs. És per això que el text proposava aturar i retornar les sancions, reduir la seva expansió i iniciar els estudis necessaris per al seu replantejament.

Des de l'entrada en vigor de les sancions, s'han interposat més de 13.000 multes, 4.000 de les quals durant el 2023.

La iniciativa de Vox només ha rebut la resposta de Junts, que s'hi ha posicionat en contra, i del PP, únic partit en donar-hi suport.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ DEL TRIBUT METROPOLITÀ

Sols també en la petició d'eliminació del Tribut Metropolità

L'escenari de votacions s'ha repetit en l'altra moció proposada per Vox: la supressió del Tribut Metropolità. Aquest impost, que els santcugatencs i santcugatenques paguen des del 2019, paga les actuacions necessàries per millorar infraestructures, connectivitat i mobilitat. Amb el suport del PP, el partit d'extrema dreta reclamava que l'Ajuntament instés al govern català i l'AMB a eliminar aquest impost en considerar que és "injusta" la seva aplicació, així com el seu càlcul, i ha sol·licitat que, posats a aplicar-lo, es tinguin en compte les rentes. Els partits d'esquerra han escenificat el cordó sanitari a Vox, només Junts ha intervingut i ho ha fet per argumentar el vot contrari dient que "els serveis públics s'han de pagar", tot i deixar clar que el tribut metropolità és una figura "incorrecta que s'ha de reformular".

ESCOLTA AQUÍ EL PUNT DEL PLE

Des de l'inici del mandat només s'han aprovat al ple dues mocions originàries de Vox. La primera va ser per eliminar el peatge dels Túnels de Vallvidrera, però amb esmenes a la totalitat del govern. La segona per minimitzar l'impacte en higiene i salubritat de les excrecions dels animals de companyia a la via pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.