El cordó sanitari de les esquerres a Vox arriba a Valldoreix

ERC, el PSC i la CUP voten en contra d'una moció original de l'extrema dreta, que inicialment era institucional


  • Comparteix:

Intervenció de Vox a la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: EMD

Intervenció de Vox a la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: EMD

L'aïllament a Vox ja és visible a Valldoreix. ERC, el PSC i la CUP han escenificat aquest dijous a la junta de veïns el cordó sanitari al partit d'extrema dreta que ja es va viure al passat ple de Sant Cugat. En aquesta ocasió, però, s'ha vist una posada en escena atropellada, ja que els partits d'esquerres, que formen govern amb Valldoreix Plural, han votat en contra d'una moció original de Vox que figurava com a institucional a l'ordre del dia.

La moció buscava promoure polítiques per retornar la ramaderia i l'agricultura a la part valldoreixenca de Collserola. Davant les crítiques de la resta de formacions, el sotspresident segon, el cupaire Xavier Humet, ha argumentat a última hora el vot contrari del govern dient que la moció no recollia la feina feta per l'EMD en l'àmbit agrícola i ramader. Malgrat això, el text ha prosperat un cop més gràcies a l'aliança de Vox, el PP i Junts.

Ha estat el portaveu juntaire, Bernat Gisbert, qui ha etzibat al govern que "els imposen el vot des de Sant Cugat", en al·lusió al cordó sanitari que ERC, el PSC i la CUP van protagonitzar al darrer ple. Un argument que no ha estat rebatut pel govern, tot i que Cugat Mèdia ha confirmat amb les forces d'esquerra locals que mantindran aquest posicionament a Valldoreix.

El passat setembre, el govern va votar en contra d'una moció de Vox per reforçar la seguretat. En aquella ocasió van argumentar que "no compartien la forma i el fons" del text.

Pel que fa a la resta de la junta, destaca el rebuig de l'oposició a la proposta del govern per desistir de la tramitació del Pla Especial d'usos de la Centralitat, necessari per tirar endavant el nou projecte que inclou l'Escola de Música i un pàrquing. L'oposició hi ha votar en contra.

Audiència Pública

El director del Valldoreix FC, Santiago Brugarolas, ha reclamat al govern un camp de futbol per evitar els entrenaments a l'Àgora i al camp de futbol de Mira-sol. La reivindicació ha arribat dos dies després que Junts demanés en roda de premsa l'arranjament del camp de futbol del Monmany per, entre d'altres, donar servei al club valldoreixenc.

Eugènia Ortiz, d'Acció Cultural de Valldoreix, ha explicat la feina de l'entitat i les seves propostes de cara al Dia de la Dona hores abans que, a proposta de Junts i amb el suport de la resta de l'oposició, s'acordés retirar-li una subvenció directa de 3.000 euros per a "activitats culturals". Junts ha fet una esmena a la modificació pressupostària per retirar l'ajuda a Acció Cultural de Valldoreix pel formar part de Valldoreix Plural.


Bernat Gisbert

A vostès els han imposat el vot des de Sant Cugat. Cap problema, ho diuen i punt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.