El govern està treballant per reposar la placa del Pi Bessó en record dels afusellats a la Rabassada

L'executiu té previst tornar a instal·lar totes les plaques sostretes o malmeses


  • Comparteix:

Imatge de l'estat del monòlit / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'estat del monòlit / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament està treballant per restituir la placa commemorativa del Pi Bessó, que recorda les persones assassinades a la Rabassada durant la Guerra Civil. El govern va entomar la reparació arran d'un prec del PP al ple d'octubre passat, després que el monument desaparegués al juny. De fet, segons fonts municipals consultades per Cugat Mèdia, l'executiu té previst reposar totes les plaques sostretes o malmeses del municipi. Tot plegat ho ha explicat aquest dilluns al ple de gener la regidora de Memòria Històrica, Esther Madrona, en resposta a una moció presentada per Vox, que ha quedat rebutjada.

ESCOLTA-HO

"És bo que tots recordem els horrors d'uns temps passats que, Déu vulgui, no tornin", ha dit el regidor Jordi Guirado, en la defensa de la seva moció.

Des del PP, el regidor Alfredo Bergua ha recriminat que el grup d'extrema dreta s'hagi fet seva una proposta que els populars ja van posar sobre la tarda a l'octubre, a través d'un prec que el govern va acceptar. "Els demanem que no es pengin la medalla", ha dit Bergua. També ho ha criticat la regidora Madrona: "Ara Vox introdueix el tema com si ho descobrissin ells". Guirado ha defensat que la moció del seu grup s'ha presentat perquè senten "que les coses queden al calaix".

Malgrat tot, el PP ha votat a favor de la moció de Vox, que no ha prosperat perquè la resta de grups han optat per la negativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.