Vox proposa posar fil a l'agulla per controlar les excrecions dels gossos al carrer

El grup municipal presenta una moció al ple de gener per fer complir la normativa i, si cal, revisar-la, a més d'una campanya de sensibilització


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de gossos a Sant Cugat / Foto: Localpres (Ajuntament de Sant Cugat)

Imatge d'arxiu de gossos a Sant Cugat / Foto: Localpres (Ajuntament de Sant Cugat)

Vox presenta dues mocions per al ple de gener. D'una banda, el grup municipal vol minimitzar l'impacte de les excrecions d'animals de companyia al carrer, amb una campanya de sensibilització per als propietaris, imposar les sancions econòmiques corresponents quan no es compleixi la normativa, i revisar-la i adaptar-la, en cas que sigui necessari. A més, el partit també demana restituir la placa commemorativa dels afusellaments durant la Guerra Civil a veïns de Sant Cugat i Rubí a la Rabassada, que va desaparèixer el juny passat.


Moció per minimitzar l'impacte de les excrecions d'animals de companyia

Vox recorda que hi ha més d'un centenar de comerciants que "han manifestat per escrit la seva preocupació per l'augment de la presència d'excrements de gossos als carrers i espais públics" de la ciutat. Per aquest motiu, el grup municipal proposa fer una campanya pedagògica des de l'Ajuntament per "sensibilitzar i conscienciar els propietaris d'animals de companyia" sobre "la importància de mantenir la salubritat i higiene de l'entorn urbà". A més, reclama imposar les sancions econòmiques establertes (d'entre 100 i 400 euros, segons l'actual normativa) a aquells que no compleixin la normativa de l'ordenança municipal, que inclou portar els gossos lligats i portar material de recollida (gossos) i de dispersió d'orins (ampolleta petita d'aigua). En aquest sentit, també proposen revisar l'ordenança i, en cas que sigui necessari, modificar-la.

Moció per la restitució de la placa en record dels afusellats durant la Guerra Civil a la Rabassada

Vox també demana la restitució de la placa del Pi Bessó en homenatge als assassinats durant la Guerra Civil, en aquest cas a persones de l'Església que donaven suport a l'alçament militar per part de defensors de la República. El monòlit, instal·lat el 2020 al quilòmetre 7,9 de la Rabassada, va desaparèixer al juny i el grup municipal reclama la restitució amb el mateix text que tenia. Es calcula que en aquest punt de la carretera de la Rabassada van ser afusellades una trentena de veïns i veïnes de Sant Cugat i de Rubí durant la Guerra Civil, fa més de vuitanta anys.

Des de l'Ajuntament, segons fonts municipals consultades per Cugat Mèdia, asseguren que ja tenen prevista la reposició de la placa i hi ha en marxa un contracte en què se n'inclouen diverses a tota la ciutat.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ PER MINIMITZAR L'IMPACTE DE LES EXCRECIONS D'ANIMALS DE COMPANYIA AL CARRER

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ PER RESTITUIR LA PLACA COMMEMORATIVA DELS AFUSELLAMENTS DE LA GUERRA CIVIL A LA RABASSADA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.