Sant Cugat amb Palestina reclama al ple la dimissió o cessament de la regidora d'Educació

L'alcalde ha rebutjat les acusacions que la regidora Ardid va cometre "censura i coacció"


  • Comparteix:

Un moment de la intervenció de Sant Cugat amb Palestina / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la intervenció de Sant Cugat amb Palestina / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat amb Palestina considera que la regidora d'Educació, Carme Ardid, ha creuat 'tals línies vermelles que no recuperarà mai la confiança de la ciutadania'. El col·lectiu, recentment constituït, ho ha dit a l'audiència pública del ple d'aquest divendres, en referència a la petició que la regidora va fer a les escoles perquè no es posicionessin quant a la guerra entre Israel i Palestina. Així, reclamen la dimissió d'Ardid o, en el seu defecte, que la cessin.

En un comunicat, Sant Cugat amb Palestina considera que s'ha produït una situació de "censura i coacció" per part d'Ardid. Unes acusacions que només ha respost l'alcalde, Josep Maria Vallès: "Són paraules molt gruixudes". Davant l'escridassada, ha donat per finalitzada l'audiència pública. Abans de la represa del ple, des de Sant Cugat amb Palestina li han reclamat una resposta. Davant d'això, Vallès ha assegurat que "ratifica" les accions de la regidora.

I és el que el debat no s'ha quedat només al torn de l'audiència pública: a les acaballes de la sessió, al torn de precs i preguntes, les regidores Aina Balada (En Comú Podem) i Ariadna Sierra (CUP) han tornat a treure el tema. La representant dels comuns ha reclamat més informació sobre el correu electrònic que Ardid va adreçar als centres i sobre la retirada de la pancarta a l'escola Pins del Vallès. Sierra, per la seva banda, ha exigit una explicació tant a Junts com a ERC.

Des de l'executiu, el tinent d'alcaldia Bernat Picornell (ERC) s'ha remès a les explicacions que la regidora Gemma Aristoy va oferir a la tertúlia de Cugat Mèdia. "El més important ho compartim: la defensa de la pau". També ha intervingut el tinent d'alcaldia Carles Brugarolas (Junts), que ha refermat el que va dir a la tertúlia del mitjà públic. "Aquí hi ha una actuació que expressa una perspectiva d'un conflicte bèl·lic en un espai públic", ha apuntat.

La regidora d'Educació no ha intervingut en cap moment durant el ple.

Crítiques de la Coordinadora d'AFES

"Ser neutral en situacions d'injustícia, és triar el bàndol de l'opressor". Ho diu la Coordinadora d'AFES en un comunicat, on reclama que s'aturin les "interferències ideològiques des de l'Ajuntament" i que se'ls deixi "educar en la pau". El col·lectiu subratlla que les comunitat educatives i els consells escolars "tenen suficient autonomia per poder prendre decisions sobre la adhesió a manifestos, celebracions d'actes reivindicatius i organització d'actes de suport i/o rebuig del que creguin convenient". En aquest sentit, considera que només el departament "pot incidir en el que promou el centre".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.