Romeva: 'No podem entregar la política a aquells que la volen fer servir per fer l'idiota'

El polític, escriptor i economista santcugatenc ha presentat el llibre 'Idiota! Breu tractat sobre el respecte' a la seu d'Òmnium Sant Cugat


  • Comparteix:

Romeva durant la presentació del llibre, que ha estat amenitzada per la periodista Maria Xinxó / Foto: Cugat Mèdia

Romeva durant la presentació del llibre, que ha estat amenitzada per la periodista Maria Xinxó / Foto: Cugat Mèdia

El polític, escriptor i economista santcugatenc Raül Romeva ha presentat aquest dimarts el llibre 'Idiota! Breu tractat sobre el respecte' a la seu local d'Òmnium Cultural. El llibre fa una anàlisi sobre com l'extrema dreta i els populismes fan ús de les faltes de respecte per servir-se de la política i defensar els seus interessos particulars. Tot i això, Romeva també fa una crida a 'deixar de buscar els culpables fora' i assumir 'les responsabilitats en primera persona'. En aquest sentit, el santcugatenc assenyala que cal 'rehumanitzar la política' per no entregar-la a aquells 'que la volen per fer l'idiota'.

Al llibre, Romeva s'endinsa en l'origen etimològic de la paraula 'idiota'. En la Grècia clàssica, l'idiota era aquell que només buscava l'interès personal, en contraposició al republicà, que era qui volia el bé comú. A partir d'aquesta definició, el santcugatenc vol donar un toc d'atenció davant "una certa tendència de banalització de la falta de respecte" que el preocupa perquè alimenta l'extrema dreta. "A Catalunya, hi ha formacions polítiques que han viscut de l'insult i de la crispació", ha dit el santcugatenc durant la presentació del llibre fent referència a Ciutadans.

Per això, Romeva insisteix en "mirar la lluna, i no el dit que l'assenyala". "L'extrema dreta i els populismes viuen de la crispació i de les faltes de respecte perquè així no es parla de política, de propostes. Els interessa que la ciutadania es fixi en el dit, i no en la lluna", ha explicat. En aquest sentit, l'economista i escriptor santcugatenc també ha defensat que la política "és la capacitat de dir quines coses han de canviar" i que aquelles que tenen propostes "no els interessa el soroll".

Durant la presentació, conduïda per la periodista Maria Xinxó, Romeva ha parlat també del paper dels mitjans de comunicació i de la ciutadania en general. "Hem de deixar d'estigmatitzar les eines i analitzar qui fa què, si no difícilment construirem la solució", ha remarcat. Així, el santcugatenc també proposa un "canvi d'actitud a favor del respecte i del bé comú". "Animo la ciutadania a implicar-se políticament. Que no facin l'idiota".


Raül Romeva





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.