Junts i ERC refermen la defensa de la contenció fiscal i la reforma del finançament dels ens locals

ERC ha vist prosperar les esmenes al text del seu soci de govern, a diferència del PP i Vox


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu del tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Defensar els serveis públics i la justícia social a través de la bona gestió i apostar per no augmentar la pressió fiscal és l'objectiu de la moció que Junts ha aprovat amb el suport, i les esmenes, del seu soci de govern, ERC. El text, que també denuncia el dèficit fiscal que pateix Catalunya, posa l'accent en demanar al govern espanyol la reforma urgent de la llei dels ens locals, especialment, en el referit a la millora del finançament dels ajuntaments.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En aquest punt s'han trobat la majoria dels partits, com En Comú Podem, que ha reprovat, però, que la política contencionista del govern suposi una regressió dels drets socials. Tot i coincidir en la necessitat de revisar el finançament dels ens locals, la CUP ha exposat que la moció de Junts ha estat una maniobra per reforçar la proposta de pressupost presentada aquest dilluns amb un capítol d'ingressos que no busca recaptar més impostos.

El PP també ha estirat les orelles a Junts, a qui ha acusat de falta de coherència, en interpretar que la moció és un contraatac a la seva de reprovar l'acció de l'anterior govern. El PSC, de la seva banda, ha recordat a Junts i ERC que seria més necessari demanar al govern català assumir les competències que li són pròpies en lloc de deixar-les en mans dels ajuntaments. Vila ha dit que, segons un estudi de la Diputació, els consistoris assumeixen un 30% de competències que no li pertoquen.

Junts ha defensat la moció en el context nacional on nombrosos ajuntaments han apostat per aplicar fortes pujades d'impostos i s'han agafat a dades, diu el text, sobre el dèficit fiscal històric del país respecte a la resta de l'Estat traduïdes en "una hemorragia de recursos xifrada en 22.000 milions d'euros".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.