Sant Cugat s'allunya de la municipalització de l'aigua

El govern municipal recorda que la competència de la gestió està en mans de l'AMB


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat deixa en mans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la decisió sobre la gestió del servei d'abastament d'aigua. L'entitat supramunicipal és qui té la competència i ja ha informat a l'Ajuntament que la seva intenció és optar per la concessió, descartant així la possibilitat de municipalitzar aquest servei. És per això que la majoria de partits s'han abstingut o han votat en contra aquest dilluns d'una moció de la CUP amb esmenes d'En Comú Podem per instar a l'AMB a promoure la fórmula de la gestió directa del servei.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Com ja va avançar la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira, en una entrevista a Cugat Mèdia, l'AMB ha descartat la possibilitat de municipalitzar el servei i està pendent de reunions amb els municipis que tenen el contracte caducat o a punt de finalitzar per acabar de concretar quina fórmula s'aplicarà. És el cas de Sant Cugat, que tot i que durant tot el mandat anterior va tenir la municipalització de l'aigua sobre la taula, ara tanca aquesta porta ja que la competència és de l'AMB.

Per això, l'equip de govern i el PSC s'han abstingut en la moció de la CUP que demana a l'Ajuntament mantenir el compromís amb la municipalització i instar a l'AMB a promoure la internalització del servei. Els tres partits, així com el PP que hi ha votat en contra, consideren que ha de ser l'AMB qui decideixi.

De la seva banda, Vox ha assegurat que està a favor de municipalitzar l'aigua, però ha votat en contra de la moció perquè no s'han acceptat les seves esmenes en què vinculaven el compromís municipal a la gestió directa del servei al fet que no es presenti cap empresa privada que ofereixi millor qualitat del servei a un preu més competitiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.