Sant Cugat es conjura per acabar amb 'el patriarcat i la ideologia masclista que el sustenta'

El ple s'ha adherit al manifest unitari amb motiu del 25-N, Dia Internacional contra la Violència Masclista


Temes relacionats

82 santcugatenques tenen ordres de protecció per violència masclista (20/nov/23)


  • Comparteix:

Un moment de la manifestació del 25-N de 2022 / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la manifestació del 25-N de 2022 / Foto: Cugat Mèdia

La junta de portaveus ha acordat sumar-se al manifest unitari del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers laes dones. És un text de la Generalitat i les diputacions que es proposa aturar 'el patriarcat i la ideologia masclista que el sustenta', així com 'aixecar catifes, trencar tots els silencis i tenir totes les alertes activades per prevenir, detectar i reparar les violències contra les dones'. El manifest insta tothom, més enllà de les institucions, a 'evitar que es produeixi violència intervenint i denunciant comportaments agressius, discriminacions i igualtats'. Tots els grups han votat a favor de la declaració, tret de Vox, que ha optat per la negativa; el PP ha decidit no posicionar-se al respecte.

ESCOLTA-HO


LLEGEIX AQUÍ EL MANIFEST

El manifest subratlla el "canvi profund" que s'ha viscut en les darreres dècades que han permès identificar violències masclistes i "responsabilitzar els agressors enlloc de culpabilitzar les dones que la pateixen per allò que han fet o no han fet". En aquest sentit, recorda el cas del petó no consentit de l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, a la jugadora de la selecció estatal Jenni Hermoso. "Amb el clam '#S'haAcabat', les jugadores de futbol no denunciaven només aquests fets, sinó que posaven el focus en un conjunt de desigualtats que cal adreçar per garantir la norepetició i per fer efectiva la igualtat", relata el manifest.

El text fa una crida a "trencar tots els silencis i tenir un paper proactiu en la prevenció i la detecció" d'aquells fets violents contra les dones que tenen lloc en tots els entorns: el familiar, el d'amistats, el laboral, l'educatiu, a les xarxes socials, als espais d'oci, al transport públic o al carrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.