L'Ajuntament instarà la Generalitat a millorar els accessos i sortides als Túnels de Vallvidrera a Sant Cugat

El consistori també demanarà que s'estudiï la viabilitat d'aplicar descomptes i bonificacions als usuaris santcugatencs de la via


  • Comparteix:

L'entrada als Túnels a l'alçada de Volpelleres a l'AP-7 / Foto: Google Maps

L'entrada als Túnels a l'alçada de Volpelleres a l'AP-7 / Foto: Google Maps

L'Ajuntament instarà la Generalitat a millorar els accessos i sortides als Túnels de Vallvidrera en el seu pas per Sant Cugat i a estudiar la viabilitat d'aplicar descomptes i bonificacions per als santcugatencs que utilitzin la via. Així ho ha aprovat el ple municipal després de donar llum verda a una moció alternativa del govern, que ha estat una esmena a la totalitat a una moció original de Vox que reclamava a la Generalitat eliminar el peatge dels Túnels. El govern ha defensat l'esmena argumentant que la companyia Abertis té la concessió de la C-16 fins al 2037 i que l'eliminació del peatge no afavoriria la mobilitat del municipi ni la seva sostenibilitat. Junts i ERC han comptat amb el suport del PP, mentre que el PSC, els comuns i Vox s'han abstingut. La CUP hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

La tinenta d'alcaldia de Mobilitat, Cristina Paraira, ha remarcat que l'adequació de la via amb més entrades i sortides en el seu pas per Sant Cugat permetria "una mobilitat més fluida" que ajudaria a "descongestionar" punts conflictius del municipi. En aquest sentit, Paraira ha defensat que aquesta opció significaria convertir els Túnels de Vallvidrera en una "ronda del mig per optimitzar la fluïdesa i l'accessibilitat tant al centre de la ciutat com als barris".

Els partits d'esquerres a l'oposició no han donat suport a la iniciativa. El PSC ha reivindicat la necessitat de continuar millorant el transport públic i, fent referència a la moció de Vox, ha assegurat que l'eliminació del peatge provocaria que Sant Cugat estigués "rodejada de fum" per les retencions que es generarien. En la mateixa línia s'han pronunciat En Comú Podem i la CUP, que han defensat l'aposta pel transport públic per reduir l'ús del cotxe.

Només el PP i Vox han defensat la retirada del peatge. El regidor del PP Alfredo Bergua ha recordat que la proposta de Vox és una petició històrica del PP que ha reclamat "des de l'inici de segle" i que ja s'havia aprovat en el consistori en el passat. Per la seva banda, Vox ha criticat l'esmena a la totalitat del govern i els ha acusat de no voler "millorar la vida de les famílies de Sant Cugat".

La proposta de Vox al Parlament acaba amb el mateix resultat

La proposta de la formació d'extrema dreta s'ha debatut aquest dimecres a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. Vox ha presentat una proposta de resolució per eliminar el peatge dels Túnels que només ha rebut el suport del PP. La resta de partits hi han votat en contra menys Cs, que s'ha abstingut.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.