Front comú de partits i entitats independentistes per commemorar l'1-O

Tots ells han participat en un esmorzar pel sisè aniversari del referèndum


  • Comparteix:

Sant Cugat ha commemorat el sisè aniversari del referèndum de l'1-0 amb diferents activitats reivindicatives arreu del municipi. Tanmateix, un acte central sota el lema 'Independència: la lluita continua' ha reunit a totes les entitats culturals i les formacions polítiques independentistes de la ciutat -Junts, ERC i CUP- que han mostrat un front unitari en l'aniversari d'una de les jornades que més han marcat el present polític del país. En l'acte on també hi eren organitzadors, entitats com d'ADIC, ANC, CDR, CxR o Òmnium Sant Cugat s'ha celebrat la data amb un esmorzar popular a la plaça de l'U d'Octubre. En l'espai, els representants de les organitzacions convocants han llegit un manifest unitari on han destacat la perseverança per continuar endavant en la lluita per la independència, i a més, qui ha volgut, ha pogut explicar i compartir amb els assistents les seves vivències d'aquesta jornada d'ara fa sis anys.

Per altra banda, les cares més visibles de les formacions locals que hi donen suport al referèndum d'autodeterminació i a la independència de Catalunya han llegit tres declaracions d'independència de diferents estats del món. Qui ha començat, el portaveu del grup municipal de la CUP, Marco Simarro, ha llegit l'acta de declaració d'independència d'Argentina, que data del 9 de juliol de 1816. El portaveu municipal d'ERC i segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell, ha estat l'encarregat de llegir un fragment de la d'Estònia (1918), i, en últim lloc, l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha llegit la més recent de les tres, la declaració d'independència de Croàcia, en el 1991, després d'un referèndum d'autodeterminació arran la dissolució de Iugoslàvia.

El president d'Òmnium Sant Cugat, Jaume Angerri, ha recordat que aquest acte serveix per "rememorar la força i la determinació de tota aquella gent que va fer possible el referèndum de l'1d'octubre de 2017". Per altra banda, Angerri ha destacat positivament que després de moments amb "certa divisió" s'hagi fet una "convocatòria unitària". En relació amb el manifest que han llegit els diferents sorganitzadors ha assenyalat "la importància de les persones que han de prendre les decisions que marquen el futur del nostre país" i que demanen als partits polítics, a banda d'anar "plegats", que escoltin "la manifestació de la gent".

Finalment, tots els membres de les diferents organitzacions que han participat en aquest esmorzar popular han tornat a pujar sobre l'escenari per entonar l'himne nacional de Catalunya, 'Els Segadors'. Amb això, s'ha donat per finalitzat l'acte commemoratiu del sisè aniversari del referèndum d'autodeterminació.

Marxa lenta des de Sant Cugat

No només en la plaça de l'U d'Octubre s'hi han agrupat persones per commemorar el sisè aniversari del referèndum. De fet, sota la convocatòria del Front Comú Contra la Repressió, mitja desena de vehicles privats han sortit des de la plaça de la Pelleteria direcció a Barcelona per agrupar-se amb altres mobilitzacions del mateix perfil.

De plaça Espanya a plaça 1714

Aquest dissabte l'ANC i Òmnium Sant Cugat van organitzar una altra mobilització simbòlica. En aquest cas, membres de les dues entitats van canviar les tres plaques de manera simbòlica i van fer el canvi de nom de la plaça Espanya, que es troba a Mira-sol, per 1714.

La reivindicació es va materialitzar amb adhesius a les plaques que donen nom a aquest espai. L'ANC i Òmnium van fer aquest gest simbòlic i també van llegir diferents manifests explicant els motius pel canvi de nomenclatura d'aquesta plaça.

El líder de Vox a Sant Cugat, Marcos Rodríguez, es va presentar a l'acte amb el seu cotxe, fent sonar l'himne d'Espanya. En un moment donat, va topar amb un membre de l'ANC.


Jaume Angerri

La convocatòria, que es diu 'Independència: la lluita continua', ha estat per recordar la força i la determinació de la gent amb la qual es va fer possible la celebració del referèndum de l'1 d'octubre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.