La temporada d'obertura de les piscines municipals s'augmentarà per fer front a l'emergència climàtica

El ple del consistori ha donat llum verda a la moció que ha presentat la CUP amb les esmenes del govern


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la piscina del Parc Central / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la piscina del Parc Central / Foto: Cugat Mèdia

La temporada d'obertura de les piscines municipals s'augmentarà de cara a l'estiu que ve per fer front a les conseqüències de l'emergència climàtica. Així ho ha aprovat aquest dilluns el ple municipal després que la moció de la CUP hagi vist la llum verda amb els vots favorables de Junts, ERC, el PSC i En Comú Podem amb les esmenes que ha presentat el govern. El PP i Vox, que estaven d'acord amb els dos primers punts de la moció, han votat en contra perquè en el tercer punt s'ha acordat estudiar la possibilitat que l'Ajuntament tanqui acords de col·laboració amb entitats privades perquè obrin les seves instal·lacions a la ciutadania en episodis de calor. En aquest sentit, ni els populars ni Vox consideren que el sector privat hagi de fer-se càrrec de les necessitats que ha de cobrir el consistori.

ESCOLTA-HO

Malgrat la seva negativa, la moció ha prosperat després que el govern hagi introduït tres esmenes. La primera, afegir en el primer acord que la nova licitació ja preveu un canvi de model de gestió i un horari d'obertura més ampli que l'actual, tant de dies com d'horari, per cobrir les necessitats de la ciutadania i el calendari escolar.

En el segon acord, la CUP proposava que les piscines municipals s'obrissin en funció de les necessitats climàtiques de cada temporada. La regidora d'Esports Núria Escamilla ha explicat, però, que no es pot fer un canvi d'ús immediat de les piscines perquè quan no s'estan utilitzant estan en hibernació i es fa un tractament diferent que quan és temporada d'obertura. En l'esmena, el govern també ha descartat que s'avanci la temporada a maig per "l'elevat nivell econòmic de mantenir-ho".

Finalment, també s'ha aprovat l'esmena del tercer punt, que proposava que els veïns poguessin accedir a piscines d'entitats privades amb el mateix sistema tarifari que les piscines públiques durant les onades de calor. En aquest sentit, l'esmena contempla estudiar amb els serveis jurídics de l'Ajuntament la possibilitat d'impulsar aquest mecanisme.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.