El ple autoritza un préstec de 86.000 euros perquè Promusa faci habitatge públic

Tots els partits s'hi han sumat tret del PP que s'ha abstingut


  • Comparteix:

Els pisos d'HPO de Jeroni Pujades, entregats aquest any / Foto: Ajuntament

Els pisos d'HPO de Jeroni Pujades, entregats aquest any / Foto: Ajuntament

Tots els partits del ple, excepte el PP que s'hi ha abstingut, han votat a favor de l'endeutament de Promusa per disposar de més finançament per adquirir habitatge públic. Així l'empresa municipal d'habitatge compta amb l'autorització de l'Ajuntament per demanar un crèdit a 20 anys per valor de 86.000 euros per combatre l'emergència habitacional.

ESCOLTA-HO

Aquesta autorització d'endeutament és una de les eines de què disposa Promusa sempre que té possibilitat d'afrontar la compra d'un pis per ampliar la borsa d'habitatge municipal. El primer tinent d'alcaldia i responsable de la cartera econòmica, Carles Brugarolas, ha aprofitat per recordar que el govern municipal es conjura en fer més passos en el futur per ampliar el parquet d'HPO a Sant Cugat.

En la mateixa línia s'han expressat els portaveus del PSC i la CUP, Elena Vila i Marco Simarro, socis de govern en l'anterior mandat. La socialista ha posat a disposició el seu grup per col·laborar amb el govern en la cerca de més sòl per construir habitatge públic. Des de la CUP han emplaçat l'equip de govern de Junts i ERC a explotar l'ús del dret de tanteig i retracte al màxim. El dret de tanteig i retracte és un mecanisme urbanístic que té com a objectiu fixar una reserva mínima d'habitatges de protecció al municipi.

L'abstenció del PP es deu al desconeixement de 'la idoneïtat de la compra d'aquest habitatge i perquè comporta agafar endeutament, sense saber si aquest és correcte econòmicament', ha explicat el portaveu popular Álvaro Benejam a Cugat Mèdia.

La dada

Avui, a Sant Cugat hi ha 836 habitatges de lloguer assequible, dels quals 572 són de Promusa, 175 són promocions privades i 89 són de la borsa d'habitatges privats de lloguer assequible, gestionada per Promusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.