Col·lectius antifeixistes criden contra l'entrada de l'extrema dreta al ple municipal

Una seixantena de persones s'han aplegat, durant l'acte de constitució de l'Ajuntament de Sant Cugat, per protestar contra el "discurs d'odi" de Vox


Temes relacionats

Josep Maria Vallès, nou alcalde de Sant Cugat (17/jun/23)

Per què Vox ha triplicat vots a Sant Cugat? (15/jun/23)


  • Comparteix:

Els manifestants s'han trobat a la plaça de la Vila per protestar contra l'extrema dreta / Foto: Cugat Mèdia

Els manifestants s'han trobat a la plaça de la Vila per protestar contra l'extrema dreta / Foto: Cugat Mèdia

L'entrada de Vox al ple de l'Ajuntament de Sant Cugat aquest dissabte ha sigut la guspira que ha fet sortir al carrer una seixantena de persones per protestar contra el que diuen que és la validació i permissió d'un discurs 'classista, racista i retallador dels drets de les dones, persones del col·lectiu LGTBI+ i de migrants'. Convocats i organitzats per diversos col·lectius mobilitzats de la ciutat, els manifestants s'han trobat a la plaça de la Vila i, posteriorment, ha entrat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) per protestar per l'entrada de l'extrema dreta al consistori i per xiular i esbroncar cada vegada que Marcos Rodríguez, portaveu de Vox, prenia la paraula.

Abans, però, els manifestants s'han topat amb un dispositiu policial que els ha avisat de les normes i de la prohibició d'entrar al recinte amb qualsevol mena de pancartes. Un cop hi han accedit, s'han ubicat a l'espai habilitat per a la ciutadania i han protestat i xiulat, efusivament, els nomenaments dels regidors del Partit Popular i especialment els de Vox.

El moment de major tensió ha estat durant el parlament del portaveu del grup municipal de Vox, Marcos Rodríguez, que ha quedat silenciat per la cridòria dels manifestants. De fet, el nou alcalde, Josep Maria Vallès, ha demanat respecte per al bon desenvolupament del ple.

També hi ha hagut algun moment de tensió entre alguns membres del públic dins la sala, a qui també han hagut de cridar l'atenció i demanar-los que es calmessin. En un moment s'ha s'ha sentit algú que ha cridat 'nazi' i un altre que ha dit 'a la Rabassada!'. A més, tres persones s'han alçat amb uns cartells que posaven 'plantem cara l'extrema dreta' i un home els hi ha pres de les mans i els ha estripat.

Davant d'aquesta situació, aquest simpatitzant de Vox ha estat expulsat de l'espai i ha sortit en direcció a l'OAC, on s'ha topat amb el gruix principal de manifestants que, durant uns segons, l'han increpat i convidat a abandonar el consistori.

La protesta ha acabat minuts abans del final del ple d'investidura. Un ple d'investidura que, malgrat la tensió, s'ha pogut celebrar sense cap més incidència destacable.

Abans de l'entrada a l'Ajuntament, els col·lectius antifeixistes ha llegit un manifest que ha servit per recordar que "és inadmissible que idees que van en contra del respecte i dels drets humans tinguin representació en un consistori". "Es permet allò que interessa al poder, com és la ultradreta, i es continua perseguint tot allò que busca reivindicar-se", Conclou el manifest.



RECUPERA EL REPORTATGE AMB L'ANÀLISI DE PER QUÈ HA CRESCUT EL VOT DE VOX A SANT CUGAT


Júlia Bolao

Volem constatar la preocupació ciutadana, no només de l'entrada de l'extrema dreta, sinó el desacomplexament del discurs d'odi que hi ha arreu del món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.