Front comú a Valldoreix per reclamar recursos per al parc de bombers

Així ha estat la sessió plenària d'abril a l'administració descentralitzada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una actuació dels bombers / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'una actuació dels bombers / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Més efectius al parc de bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal, renovar el material i equipaments i garantir la formació al personal. Són les peticions que l'EMD de Valldoreix farà arribar a la Generalitat per assegurar 'un servei efectiu i la seguretat dels bombers', que donen servei a tres termes municipals amb prop de 200.000 habitants en total. La junta de veïns ho ha acordat per unanimitat, amb una moció presentada per Cs i Junts.

El text té en compte la situació climàtica actual i, per tant, també la situació de risc que viuen els boscos de Collserola. Ara bé, els grups municipals d'esquerres han recordat que el ple municipal de Sant Cugat ja va aprovar una moció en el mateix sentit l'any 2019. "Això no és original", ha lamentat la vocal portaveu del PSC, Susanna Casta.

La junta de veïns també ha debatut la proposta d'ERC-MES i la CUP-PC per donar suport al pla pilot de la Generalitat per impulsar una renda bàsica universal a Catalunya. La proposta s'ha topat amb la negativa de Junts, el PSC i Cs, que aposten per dedicar els diners d'aquesta iniciativa a reforçar els serveis socials. La vocal de Junts Lluïsa Muñoz ha titllat la moció d'"electoralista", malgrat que els grups proposants han destacat que es tracta d'una iniciativa que ajudaria a combatre les desigualtats.

El plenari ha donat llum verda a la cinquena modificació pressupostària dels comptes de 2023. S'hi afegeixen 361.000 euros que es destinaran, entre d'altres a partides lligades als recursos humans de l'administració descentralitzada, a la gestió forestal i a la prevenció d'incendis i a la segona fase de renovació i millora de l'enllumenat. La proposta s'ha aprovat amb vots a favor de Junts i Cs i abstencions d'ERC-MES, PSC i CUP-PC.

El pla d'usos per a la centralitat de Valldoreix, a l'entorn de la plaça del casalet, ha prosperat gràcies al vot a favor del vocal de Cs, que ha provocat un empat (els vocals d'esquerres hi han votat en contra) que s'ha trencat amb el vot de qualitat del president. Des d'ERC-MES, el PSC i la CUP-PC han reclamat al govern deixar sobre la taula l'aprovació d'aquest punt tenint en compte la proximitat amb les eleccions i deixar-lo per després dels comicis. Tot i això, finalment ha prosperat. Cugat Mèdia detallarà més endavant els detalls d'aquest document que ha rebut la llum verda del plenari.

SESSIÓ PLENÀRIA



AUDIÈNCIA PÚBLICA




José Miguel García

Comptar amb uns bombers amb els recursos adequats és essencial per a la seguretat ciutadana. Es tracta de contribuir a la tranquil·litat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.