El ple aprova els primers 1,7 milions d'euros de 'contenció' per reequilibrar les finances municipals

El "pla de mesures" per compensar el "desajustament" entre ingressos i despesa preveu arribar als 7,7 milions d'euros


Temes relacionats

El govern planifica una 'contenció' de 7,7 milions per reequilibrar les finances municipals ( 7/mar/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns els primers 1,7 milions d'euros que donen resposta a la demanda de 'contenció' impulsada per l'equip de govern per reajustar les finances municipals. El 'pla de mesures' preveu arribar fins als 7,7 milions d'euros d'estalvi. De moment, l'eliminació d'aquesta disponibilitat al pressupost del 2023 afecta una cinquantena de partides de projectes que 'no s'executaran o que no estan previstos en aquest mandat', ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, qui ha assegurat que la 'contenció' no afectarà cap projecte actualment actiu. La proposta ha comptat amb el suport de Ciutadans, mentre que la regidora no adscrita s'hi ha abstingut i Junts per Sant Cugat hi ha votat en contra. El regidor Carles Brugarolas considera que es tracta de 'retallades' fruit d'una mala gestió econòmica i que, en tot cas, la previsió de l'equip de govern per reequilibrar les finances municipals es queden curtes.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ

Segons va explicar en el seu moment el responsable d'Hisenda, Pere Soler, la liquidació del pressupost del 2022 es va tancar amb un "desajustament" entre ingressos i despesa que va xifrar en 3,6 milions d'euros. Per fer front a aquesta situació i tancar l'exercici actual amb una liquidació 'raonable' tot i tenir els comptes prorrogats, l'equip de govern va activar un 'pla de mesures' que preveu un estalvi de 7,7 milions d'euros.

Ara, el ple municipal ha donat llum verda als primers 1,7 milions d'aquesta contenció que per a Ciutadans, en paraules del regidor Sergio Blázquez, són un exercici de "responsabilitat". Per a Junts, però, són "retallades" que cal veure com afectaran el decalatge pendent de 6 milions d'euros. Una quantitat que, a més, el regidor de Junts Carles Brugarolas considera que queda "curta" davant la situació financera de l'Ajuntament.

Soler, per la seva banda, ha assegurat que tot i que hi haurà noves partides que quedaran afectades per aquesta "contenció", cap d'elles està vinculada a projectes actius.

Entre les primeres partides eliminades per diversos motius, hi ha dotacions per a accions comunicatives, pressupost d'agermanaments, transport adaptat, formació de plans d'ocupació, els Premis Ciutat de Sant Cugat i diferents ajuts vinculats a les conseqüències de la pandèmia, entre d'altres.

Documentació



Modificacions de pressupost

El ple municipal també ha donat llum verda aquest dilluns a dues modificacions del pressupost per més de 2,8 milions d'euros, que es finançaran a través del romanent disponible. Segons ha explicat Soler, es tracta de partides proveïdes el 2022 que no es van poder pagar amb el tancament de l'exercici i que s'han incorporat al del 2023. Es tracta de despeses per transport, neteja d'edificis, liquidacions pendents per hores acumulades a l'Ajuntament i el lloguer del centre d'emprenedoria, entre moltes altres.

De nou, els grups de l'oposició han lamentat que l'equip de govern utilitzi el romanent disponible per pagar despesa ordinària, tot i que veuen la necessitat de pagar aquests proveïdors. És per això que Ciutadans s'hi ha abstingut i Junts hi ha votat en contra. La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, s'hi ha abstingut en la primera de les modificacions i hi ha votat en contra a la segona.






Pere Soler

Moltes d'aquestes partides són projectes que no s'executaran, que no els tenim pensats realitzar aquest mandat o que han estat inexecutats o que han quedat caducs.

Carles Brugarolas

Va improvisar un pla de racionalització que planteja 7,7 milions d'euros de contenció. Tothom entenem que són retallades, de reducció de despesa necessària per tenir un pressupost equilibrat aquest 2023.

Sergio Blázquez

S'ha de donar suport a aquesta contenció de l'Ajuntament. És un exercici responsable i valent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.