Així valora la ciutadania Sant Cugat, el govern i els polítics

La satisfacció de viure a Sant Cugat és d'un 8, però la valoració de l'estat de la ciutat baixa a un 6,6


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, amb els sis tinents d'alcaldia durant un ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, amb els sis tinents d'alcaldia durant un ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

El veïnat de Sant Cugat està molt satisfet de viure a la ciutat. Segons l'últim Observatori Sociològic, els santcugatencs valoren amb un 8 de mitjana la seva vida a Sant Cugat, però, en canvi, la nota baixa fins a 6,6 quan se'ls pregunta per l'estat de la ciutat. Aquesta xifra és la més baixa des del 2014. Pel que fa a la valoració del govern i els polítics, el govern municipal actual treu un 5,3, i l'alcaldessa, Mireia Ingla, un 5,2. Les dues són les notes més baixes des del 2020. El polític més ben valorat és Josep Maria Vallès, l'alcaldable de Junts, amb un 5,6.


Valoració de la ciutat

Els veïns de Can Mates, Volpelleres i el Nucli Antic són els veïns més satisfets de viure a Sant Cugat, superant la nota mitjana, que és un 8, un xifra que es manté inalterable de l'any 2010.

/ Foto: Ajuntament

Aquesta xifra contrasta amb la nota que li posen els enquestats a l'estat de la ciutat, un 6,6, la mateixa que en l'Observatori del juliol passat, que ja era la més baixa dels últims anys. Els més joves (16-24 anys) són els que valoren millor la ciutat amb un 7,3.

/ Foto: Ajuntament

Pel que fa als temes que més preocupen als santcugatencs enquestats, la mobilitat i la neteja continuen sent les dues primeres de la llista, però el percentatge de vots ha crescut respecte a l'últim Observatori del mes de juliol. En canvi, la preocupació per l'habitatge i l'asfalt i les voreres s'ha reduït.

/ Foto: Ajuntament

Oriol Sánchez, regidor de Participació ciutadana, encarregat de valorar l'Observatori davant la premsa, ha explicat que "la neteja és el taló d'Aquil·les de tots els governs; la gent mai veu la ciutat prou neta". Sánchez considera que el futur contracte de la recollida de residus i el nou de recollida de voluminosos faran canviar aquesta percepció dels ciutadans. El regidor cupaire, preguntat per les males notes en general, ha respost que "quan més afines i menys valoració general es demana, la valoració és més bona".

Valoració dels polítics

La ciutadania continua aprovant justet l'actuació del govern municipal actual i de l'alcaldessa, Mireia Ingla. El govern treu un 5,3 de mitjana i Ingla un 5,2. En els dos casos, és la pitjor nota d'un govern i alcalde o alcaldessa des del 2006.

/ Foto: Ajuntament

Per barris, el veïnat del Parc Central, Sant Domènec i la Floresta són els únics que suspenen l'alcaldessa, mentre que la millor nota li posen les dones (5,45).

Pel que fa a la valoració dels portaveus dels grups municipals, en aquesta onada s'ha preguntat per primer cop pel de Junts, Josep Maria Vallès, i pel de la CUP-PC, Marco Simarro, ja que el juliol passat encara ho eren Carmela Fortuny i Núria Gibert. Dels cinc portaveus, el més conegut és del socialista Pere Soler, seguit de Josep Maria Vallès (Junts), Aldo Ciprian (Cs), Francesc Duch (ERC-MES) i Marco Simarro (CUP-PC). La seva valoració, però, no segueix el mateix ordre. Vallès és el polític més valorat -per sobre de la nota de l'alcaldessa-, mentre que Ciprian és qui treu pitjor nota.

/ Foto: Ajuntament

Fitxa tècnica

L'Observatori sociològic s'ha fet amb 1.080 entrevistes a homes i dones de més de 16 anys amb entrevistes telefòniques (mètode CATI). El treball de camp s'ha fet entre el 9 i el 26 de gener de 2023. El marge d'error és de +/- 2,96%.


Oriol Sánchez

És un tema que és el taló d'Aquiles de totes els governs. La gent mai veu la ciutat prou neta. El futur contracte de la la recollida de brossa farà que millori la percepció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.