Aprovat inicialment el projecte de millora del clavegueram del torrent del Llobet

Els treballs costaran 937.183 euros a l'EMD de Valldoreix


  • Comparteix:

Un moment de la sessió plenària / Foto: EMD Valldoreix

Un moment de la sessió plenària / Foto: EMD Valldoreix

El projecte de millora del clavegueram a l'entorn del torrent del Llobet de Valldoreix es troba a un pas de ser una realitat. La junta de veïns de l'EMD, reunida en sessió extraordinària aquest dimecres, ha aprovat inicialment la iniciativa, que ha d'adequar la xarxa vinculada a aquesta línia fluvial, entre el carrer de Fray Luis de León i el pont del carrer del Brollador. El projecte, redactat per PRODOP, està pressupostat en 937.183 euros. Tots els grups municipals de la vila hi han votat a favor, excepte ERC-MES, que considera que s'hauria d'haver inclòs al pressupost de 2023.

El vocal dels republicans Jaume Sanmartí també ha trobat a faltar que s'hagi sotmès a votació un projecte que requereix de la validació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i del Consorci del Parc Natural de Collserola. En tot cas, l'aprovació inicial d'aquest dimecres ja preveu elevar el projecte a aquestes administracions, tal com ha recordat la vocal de Medi Ambient, Susana Herrada.

Es tracta d'una millora reivindicada des de fa gairebé una dècada. La vocal portaveu del PSC, Susanna Casta, considera que la gestió del projecte no s'ha portat "de manera coherent". "Hem funcionat per necessitat i no hem tingut un projecte clar", ha lamentat.

Modificacions pressupostàries

La junta de veïns ha servit també per donar llum verda a les primeres modificacions al pressupost de 2023, amb injeccions provinents del romanent. Així, destaca una dotació de 357.490 euros més per a la reforma del col·lector del torrent de Can Badal, una aportació de 107.472 euros per a la segona fase de la reforma de l'enllumenat de la vila i 106.000 euros que s'incorporen a la partida per al manteniment general dels carrers.

A més, la millora del clavegueram dels carrers del Parc i de l'Arbre reben un suplement de 40.359 euros, i la reurbanització de l'eix comercial, 62.531 euros més. Un dels compromisos de l'acord entre Junts i Cs per aprovar el pressupost era la instal·lació de dues càmeres de vigilància més a la vila; això s'ha materialitzat amb una injecció de 27.287 euros per a aquest efecte.

La modificació ha rebut el vistiplau del president i dels tres vocals de Junts, les abstencions de Cs, ERC-MES i la CUP-PC i la negativa del PSC. El vocal republicà Ramon Segura ha lamentat que aquestes iniciatives no estiguessin recollides al pressupost. "No hi ha pla d'actuació municipal, anem sobre la marxa", ha criticat. La vocal d'Economia, Lluïsa Muñoz, ha rebutjat l'argument de Segura i ha assegurat que el govern sí que treballa amb previsió.

A la sessió plenària s'ha donat llum verda per unanimitat a una altra modificació per incloure el pagament de les factures pendents de l'any passat.

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DE LA JUNTA DE VEÏNS




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.