En quina classe d'avió vola el personal municipal en els viatges professionals?

Un decret d'alcaldia actualitza la política de viatges de l'Ajuntament de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de l'interior d'un avió / Foto: CC0

Imatge de l'interior d'un avió / Foto: CC0

Els viatges professionals dels treballadors municipals, tant en avió com en tren, han de ser preferentment en classe turista. Ara bé, es poden fer en classes superiors en casos 'necessaris i urgents quan no hi ha bitllet de classe turista'. Aquest és un dels detalls de la 'Política de viatges de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès', que ha patit algunes modificacions via decret d'alcaldia, del qual s'ha donat compte al ple municipal d'aquest dilluns. Els canvis afecten les dietes, on es detalla que la dotació diària per a viatges dins del territori estatal és de 37,4 euros si es pernocta fora de la residència habitual i de 18,7 euros si es fa nit a casa; en el cas de viatges a l'estranger -que s'han modificat-, la dotació canvia en funció del país de destí.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE GENER

El document inclou que, per als viatges a indrets de la península Ibèrica i de França que estiguin connectats a l'alta velocitat ferroviària s'han de fer preferentment en tren. Es tracta d'una mesura que es fa amb consciència mediambiental, per frenar l'escalfament global.

En aquest sentit, el text recull que l'agència de viatges encarregada d'organitzar el desplaçament ha de realitzar un informe semestral amb el càlcul de l'empremta ecològica de tots els viatges del personal. Aquest estudi ha d'incloure els quilòmetres recorreguts i les emissions de CO2 per persona. Amb aquestes dades, l'àrea de Sostenibilitat municipal ha d'establir un pla per "compensar aquestes emissions".

Un cop al destí, el document recomana l'ús de transports com el tres i l'autobús abans que els taxis, ja que "duen al centre de la ciutat per un preu especial". Ara bé, en cas que sigui necessari, les despeses del taxi també estan cobertes.

Pel que fa als desplaçaments urbans o metropolitans "per raó de feina dintre de l'horari de treball", el document insta a efectuar-los "preferentment a peu o en bicicleta (sempre que sigui possible) o en mitjans de transport públic".


Pere Soler

Es fa una modificació en les dietes que es cobren fora l'Estat per adaptar-les al diferencial econòmic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.