Sant Cugat tindrà una oficina d'atenció a la diversitat funcional

El ple ho ha aprovat per unanimitat amb l'objectiu de centralitzar els serveis municipals en aquest àmbit


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'Ajuntament crearà una oficina específica d'atenció a la diversitat funcional. Aquest nou espai pretén centralitzar els serveis que ja es presten de manera més accessible i fàcil d'identificar, així com millorar l'assessorament, la informació i l'acompanyament. La iniciativa és fruit d'una moció de Ciutadans (Cs) a la qual s'hi han afegit els partits de l'equip de govern, i que el ple ha aprovat aquest dilluns per unanimitat.

ESCOLTA-HO

L'objectiu, com a explicat el regidor de Cs Sergio Blázquez, és arribar a més gent i millor. Així, la nova oficina, aglutina l'atenció i estarà en coordinació amb la resta d'àrees del consistori. No només oferirà de manera centralitzada la informació, sinó que també ajudarà en la tramitació de les gestions i ajudes. "La posada en marxa d'aquesta oficina d'atenció a la diversitat funcional servirà per avançar cap a una societat més inclusiva.", ha resumit Blázquez.

De fet, l'acord - que havia quedat sobre la taula al ple de juliol- ha comptat amb el suport de tots els grups municipals. El tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, considera que aquest nou punt servirà per augmentar les persones ateses, amb l'horitzó "d'arribar a tothom" en una atenció universal.

Segons concreta la moció, a Sant Cugat hi ha més de 500 famílies amb algun dels seus membres amb alguna discapacitat, sigui física o psíquica a conseqüència d'alguna malaltia rara i, per tant minoritària, o degenerativa.

Serveis de l'oficina d'atenció a la diversitat funcional:
  • Fer directament la derivació a serveis socials, sense que l'usuari hagi de recopilar/emplenar tota la documentació.
  • Orientar, assessorar i informar de totes i cadascuna de les ajudes i prestacions a què es pot optar com a família i/o persona física.
  • Facilitar tots els enllaços actualitzats de totes les prestacions a què les famílies i persones físiques, poden accedir.
  • Treballar conjuntament amb el Punt d'Acompanyament Digital el suport a tots els tràmits online. Siguin convocatòries d'ajuts municipals o prestacions i ajudes de la Generalitat i l'Estat.
  • Coordinació amb la Taula TEA i la Taula de Discapacitat per així vincular les persones usuàries mútuament i promoure una xarxa de suport comunitari i entre entitats del municipi amb l'objectiu de promoure trobades, taules de diàleg per famílies, xerrades i d'altres activitats.



  • Sergio Blázquez

    Crec que amb la posada en marxa d'aquesta oficina d'atenció a la diversitat funcional servirà per avançar cap a una societat més inclusiva.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.