L'anella verda, la programació cultural i l'àrea de Protocol, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Mesures per millorar la seguretat dels carrils bici de l'anella verda, la garantia d'incloure la llengua catalana en la programació cultural de Sant Cugat i les funcions de la responsable de Protocol. Són alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de setembre, l'últim punt de l'ordre del dia, i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (1'08'') ha demanat que el projecte per urbanitzar el carrer del Grèvol tingui el màxim consens possible. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (20'44''), ha celebrat la feina que s'ha fet al respecte, la qual, considera, ha comptat amb un suport ampli per part del veïnat.

Brugarolas (2'05'') també ha traslladat que hi ha una zona boscosa al carrer de l'Estret de Gibraltar que es troba en mal estat i ha reclamat que es netegi i se'n tingui cura. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (22'10''), n'ha pres nota per revisar-ho i fer l'actuació pertinent.

La regidora de Junts Núria Fernández (2'45'') ha expressat que considera que hi ha un gruix important de programació cultural a Sant Cugat en castellà i ha reclamat que s'incloguin més en català per "rellançar" la llengua en un moment de "retrocés evident". L'alcaldessa, Mireia Ingla (22'50''), ha dit que la programació cultural va "més enllà del Teatre-Auditori" i que se li facilitarà més informació en comissió informativa.

Fernández (3'25'') també ha demanat quin és el temps d'espera mitjà per aconseguir una cita presencial a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). Se li respondrà en comissió informativa, però la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente (23'50''), ha admès que s'ha produït un increment en aquests marges.

El regidor de Junts Albert Salarich (3'40'') ha preguntat en quin punt es troba la comissió que ha d'estudiar com la Floresta pot tenir més capacitat de decisió. El segon tinent d'alcaldia, Marco Simarro, ha explicat que ara caldrà modificar i actualitzar el reglament dels consells de barri, però que el compromís en pro de la Floresta és ferm.

Salarich (5'23'') també ha preguntat per la implicació de Sant Cugat en el Digital Innovation Hub. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha explicat que des de Sant Cugat el focus està posat en la digitalització de les petites i mitjanes empreses. L'aportació va més enllà de la recollida en la memòria d'aquesta àrea, ja que també s'hi destinen partides provinents de fons europeus.

El portaveu de Junts, Josep Maria Vallès (6'48''), ha preguntat en quin punt es troba la concessió de llicències urbanístiques. Se li respondrà en comissió informativa.

Vallès (7'07'') també ha preguntat quan se seleccionarà el nou director del Teatre-Auditori; des de fa uns dos anys, l'equipament es gestiona amb una codirecció. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (30'), ha explicat que a partir de la setmana que ve aquesta situació podria començar a desencallar-se, amb una reunió amb el nou director de Recursos Humans de l'Ajuntament.

La regidora de Junts Cristina Paraira (7'40'') ha traslladat el neguit de veïns de Sant Francesc davant les dificultat en l'aparcament. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (31'55''), ha explicat que es revisen les llicències de guals i de places per a persones amb mobilitat reduïda i que aquelles que no s'usen s'incorporen a les zones blanca, verda o blava.

Paraira (9'), així com el portaveu de Cs, Aldo Ciprian (18'20''), ha preguntat sobre la responsable de Protocol a la ciutat i ha preguntat a qui s'han d'adreçar els grups municipals per temes d'aquest tipus. L'alcaldessa, Mireia Ingla (34'), ha explicat que ara la responsable de Protocol fa la feina "transversalment" i que per a qualsevol consulta han d'adreçar-se a alcaldia. Per la seva banda, Ciprian (36'41'') ha lamentat una "manca d'organització brutal" en la gestió d'actes i ha advertit que "els funcionaris no són propietat del govern". En aquest sentit, Paraira sol·licitarà a Recursos Humans com s'ha gestionat aquesta situació.

La regidodra de Junts Sandra Casat (10'50'') ha fet un prec perquè els actes lligats a l'àrea d'Infància s'organitzin de tal manera que no se superposin entre ells. El govern ho tindrà en compte. També ha demanat que se li faciliti l'agenda de convocatòries de les taules sectorials.

El regidor de Junts Eloi Rovira (12'25'') ha lamentat que els caps de setmana el parc de la Pollancreda es desperta amb brutícia, fruit dels botellots de la nit anterior de la gent que surt de festa a la zona de Can Solà. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (39'55''), ha defensat que la neteja es fa, però que va des de Can Solà fins a la Pollancreda; en aquest sentit, s'ha compromès a capgirar aquest recorregut perquè el parc estigui net més d'hora.

Rovira (13') també ha reclamat que es treballi alguna solució per evitar que els vehicles de motor envaixin els carrils bici de l'anella verda, en particular en alguns trams de Francesc Moragas. El regidor Gallardo (40'36'') ha assegurat que es tracta d'una acció prevista a abordar.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (14'50'') ha preguntat per un estudi que s'havia demanat a la UPC per estudiar la perdurabilitat de Sol i Aire. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (41'26''), ha aclarit que encara s'estan demanant pressupostos per fer una valoració sobre a qui encarregar aquest treball.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (15'53'') ha posat de manifest les dificultats dels paradistes del Mercat de Volpelleres per fer que l'espai aconsegueixi més clientela. La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila (42'), ha expressat els objectius del govern: aconseguir l'ocupació completa de les parades (a punt d'assolir-se), promocionar i dinamitzar l'espai i modificar una de les entrades, a llarg termini, perquè l'espai aconsegueixi més visibilitat.

Blázquez (17') també ha preguntat si el programari intel·ligent per detectar matrícules de cotxes amb les càmeres de seguretat es pot usar també en favor de la seguretat ciutadana. El regidor de l'àrea, Francesc Carol (43'30''), ha explicat que de les més de 100 càmeres instal·lades a la ciutat, no totes tenen les mateixes funcions.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (19'25''), a banda de preguntar per la qüestió de Protocol, també ha demanat quina solució s'ha donat a la Penya Pericos Sant Cugat per la inhabilitació temporal del camp de la Guinardera. L'alcaldessa, Mireia Ingla (45'), ha assegurat que se'ls ha posat sobre la taula "diverses opcions" perquè puguin mantenir l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.