El govern espanyol inclourà una partida de recursos addicionals per als ajuntaments

La iniciativa, que ha estat celebrada per l'Ajuntament de Sant Cugat, pretén pal·liar el dèficit produït en exercicis anteriors


  • Comparteix:

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha valorat positivament, a través d'una nota de premsa, l'anunci del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública d'incloure en la Llei de Pressupostos de l'Estat per a l'exercici 2023 recursos addicionals per als ajuntaments. Es tracta d'una mesura que hauria de servir per pal·liar el dèficit produït en exercicis anteriors.

En el cas de l'Ajuntament de Sant Cugat, segons explica la nota, la liquidació definitiva en la Participació dels Ingressos de l'Estat (PIE) corresponent a 2020 ha estat negativa en 2,1 milions d'euros. En aquest sentit, la Llei de Pressupostos de l'Estat de 2022 inclou una fórmula de reintegrament per a possibles imports percebuts en excés, ja que la previsió era que fos negativa.

L'Ajuntament valora molt positivament l'anunci del Govern de l'Estat d'ampliar els recursos destinats als ens locals i celebra l'increment del 5% de les aportacions econòmiques per a l'exercici 2023.

El primer tinent d'alcaldia de Presidència i Hisenda i alcalde accidental de Sant Cugat, Pere Soler, s'ha mostrat satisfet amb la iniciativa i ha expressat que "ara hauríem de fer un pas més, i reclamar una nova llei de finançament dels ens locals, més equilibrada, justa i corresponent al nivell de serveis que prestem".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.