Valldoreix esdevé membre de ple dret en el Consorci del Parc de Collserola

Es tracta d'una reivindicació històrica de l'entitat municipal descentralitzada (EMD)


Temes relacionats

Vistiplau de l'Ajuntament perquè l'EMD sigui membre de ple dret del Consorci del Parc Natural de Collserola (21/jun/21)

L'EMD de Valldoreix s'integra al Consorci del Parc Natural de Collserola (26/mar/21)


  • Comparteix:

Els membres de l'EMD Bernat Gisbert, Susana Herrada i Josep Puig / Foto: EMD de Valldoreix

Els membres de l'EMD Bernat Gisbert, Susana Herrada i Josep Puig / Foto: EMD de Valldoreix

L'EMD de Valldoreix ja forma part del Consorci del Parc Natural de Collserola com a membre de ple dret (amb veu i vot). Així ho ha anunciat, en roda de premsa, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, aquest dijous, després que l'aprovació de la modificació necessària dels estatuts del Consorci sortís publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOC) el passat divendres 8 de juliol. Integren aquest ens la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat, així com els nou municipis que formen part d'aquesta zona verda, entre els quals, Sant Cugat. Es posa així el punt final a una reivindicació històrica de l'EMD, que ara podrà intervenir en la presa de decisions del Consorci.

Puig ha remarcat la importància d'haver aconseguit aquest objectiu que, segons ha dit, "era una lluita que es perseguia des de feia anys". Per la seva banda, la vocal de Junts Susana Herrada ha volgut agrair, també, la implicació de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha celebrat que "després d'una tramitació tan llarga" s'hagi aconseguit que Valldoreix formi part del Consorci. "Valldoreix surt guanyant perquè té veu i vot, i el conjunt de la ciutat també surt guanyant, perquè tindrà dos representants", ha exclamat.

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola és una entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local que té per objectiu la gestió i desenvolupament del Pla Especial d'Ordenació i de Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola. El consorci exerceix les competències de gestió, de caràcter general o local, que corresponen als ens consorciats respecte al Parc Natural.




Josep Puig

L'EMD de Valldoreix forma part de la junta del Parc de Collserola amb veu i vot. Era una lluita que es perseguia des de feia anys. Ens havien inclòs en aquest consorci però sense tenir veu ni vot, i ara ja hem aconseguit, a tots els efectes, ser com els altres municipis del parc.

Francesc Duch

Més enllà que es normalitzi la situació, valorem que com a municipi, al final tenim dos representants a l'assemblea. Valldoreix surt guanyant i el conjunt del municipi, també.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.