Primer pas per un pacte per l'ocupació digna i de qualitat de Sant Cugat

L'Ajuntament s'ha reunit amb agents econòmics i socials per començar a donar forma a l'entesa


  • Comparteix:

Fotografia de família durant la trobada / Foto: Ajuntament

Fotografia de família durant la trobada / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament s'ha reunit aquest dimecres amb diferents agents econòmics i socials per tal de començar a configurar un pacte per l'ocupació digna i de qualitat de Sant Cugat. Amb l'objectiu de promoure una plena ocupació de qualitat a la ciutat, el pacte parteix de valors com la igualtat, la dignitat laboral, la qualitat de vida, la innovació i la millora contínua. És per això que es vol crear un espai de relació entre els diferents actors socials, econòmics i institucionals presents a Sant Cugat, així com concretar diversos projectes d'actuació. D'altra banda, es farà públic un manifest on es recolliran els eixos i objectius estratègics del pacte.

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila. També ha comptat amb la presència del primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, i el regidor de Joventut, Participació i Barris, Marco Simarro. Pel que fa als representants del món econòmic i social, hi han participat entitats com Sant Cugat Empresarial, Pimec, Cambra de Terrassa, Sant Cugat Comerç, CCOO, UGT, ADE Vallès, Cecot, Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat, Wise People Sant Cugat, Institut FP Sant Cugat i l'Associació Sant Cugat Restauració i Oci nocturn.

L'alcaldessa ha fet palès que tot i que Sant Cugat és un municipi amb una taxa d'atur baixa, no s'hi conformava. "Volem fer un pas més enllà i busquem una ocupació digna i de qualitat perquè ningú quedi enrere. Per aconseguir-ho comptem amb tots els actors, a qui vull agrair el seu compromís per tirar endavant un pacte que ens ajudi a aconseguir-ho", ha explicat Ingla. Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia Vila ha detallat quins són els "grans reptes" que hi ha: "Millorar la qualitat de les condicions dels llocs de treball que s'ofereixen a Sant Cugat, i millorar l'encaix entre els perfils dels llocs de treball que ofereixen les empreses i els perfils de les persones que busquen feina".

D'aquesta manera, es farà fins al mes de juliol un treball de participació dels agents implicats per concretar els projectes a desenvolupar. La previsió és presentar públicament al juliol el manifest on quedaran recollits els eixos i objectius estratègics d'aquest pacte, i que a partir de setembre es posin en marxa les diferents comissions per començar a desenvolupar els primers projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.