L'Ajuntament fa el primer pas cap a l'estabilització de més de la meitat de la plantilla

El procés regularà les places de 410 persones interines que fa anys que treballen al consistori


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una de les protestes dels interins / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una de les protestes dels interins / Foto: Cugat Mèdia

L'estabilització dels treballadors interins de l'Ajuntament comença a caminar. El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns per unanimitat a l'oferta pública que ha de garantir que abans del 31 de desembre del 2024 les 410 persones interines a les quals afecta aquest procés deixin de ser temporals. Es tracta del 53% de la plantilla municipal, tant de l'Ajuntament com els patronats i altres organismes.

ESCOLTA-HO

Amb aquest primer vistiplau, l'Ajuntament compleix amb el primer termini establert per llei. És a dir, publicar la llista de llocs de feina abans de l'1 de juny d'aquest mateix any. De les 410 places, 253 es convocaran per concurs de mèrits -el 82% del procés d'estabilització- i 55 per concurs d'oposició -el 17%-.

D'aquestes, 308 són de l'Ajuntament, 77 del patronat d'educació, 14 del Centre Cultural i les biblioteques i 11 de l'Igepesi.

Una vegada publicades, l'Ajuntament abordarà les convocatòries i les bases, que ha de tenir enllestides abans del 31 de desembre d'aquest any i resoltes abans d'acabar el 2024.

"Era un dels temes pendents de resoldre", ha afirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha recordat que hi ha treballadors que fa més de 20 anys que estan en situació d'interinitat i que, per tant, "és una excel·lent notícia per a moltes persones de la casa". L'alcaldessa ha assegurat que "l'organització vetllarà per garantir els drets i deures d'aquestes persones a les quals s'estabilitzarà el lloc de feina" i que "tot sortirà bé".

Una visió compartida pel coordinador general de l'Ajuntament, Ferran Villaseñor, qui en roda de premsa ha recordat que ha estat una tasca feta conjuntament pel consistori i els sindicats.

De fet, per abordar tot aquest procés, que té una alta afectació en la plantilla municipal, el ple també ha aprovat aquest dilluns, i també amb el vistiplau de l'oposició, la creació del lloc de treball de gestió de Recursos Humans, Organització, Qualitat, Transparència i Bon Govern. És una plaça que no existia i que es convocarà a través d'un concurs de comissió de servei per poder reforçar la direcció, que ha de fer front en els propers mesos a la convocatòria d'aquests més de 400 llocs de treball.








Mireia Ingla

Traslladar un missatge a totes aquestes persones. La nostra organització vetllarà per garantir els drets i deures que totes aquestes persones que s'estabilitzarà el seu lloc de treball i tot sortirà bé.

Ferran Villaseñor

No és una cosa que ha fet l'organització i que han aprovat els sindicats. S'ha fet conjuntament. Sense els sindicats això no tiraria endavant i són copartícips.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.