Sant Cugat es compromet a facilitar la federació esportiva de menors estrangers no acompanyats

La moció, proposada pel PSC-CP, ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte Junts


  • Comparteix:

Un partit de futbol a Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Un partit de futbol a Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

El ple ha aprovat una moció per agilitzar la incorporació de menors estrangers no acompanyats a l'esport federat, o, més concretament, al futbol federat. Així doncs, partint del supòsit que la pràctica esportiva és una eina d'integració, Sant Cugat instarà la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Futbol (FCF), la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la Federació Internacional de Fubtol Associació (FIFA) a flexibilitzar els tràmits en favor dels infants i joves que arribin al municipi sense l'acompanyament d'adults. Segons ha explicat la tinenta d'alcaldia Elena Vila, la moció, presentada pel PSC-CP, ha sorgit d'una proposta del president de l'Escola de Futbol Can Mir, Jordi Peiró.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció s'ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte Junts per Sant Cugat, que hi ha votat en contra. El regidor de Junts Albert Salarich ha aclarit que el seu grup "està d'acord amb tots els supòsits de la moció", però que, en canvi, considera "que les persones migrants en situació vulnerable ja tenen accés a la pràctica esportiva". En aquest sentit, Salarich ha fet constar que "la FIFA ja té excepcions pensades per als menors estrangers que es muden per raons humanitàries".

D'altra banda, Salarich també ha volgut recordar que la normativa actual de les diferents federacions serveix per "protegir els menors i evitar que es faci negoci en la transferència de jugadors", fet que el PSC havia recollit a la moció amb l'exclusió dels clubs professionals d'aquesta flexibilització de la incorporació de jugadors.

Com a conclusió final, el regidor de Junts ha lamentat que "a la moció es dona a entendre que la Generalitat presenta una normativa que posa murs a l'acollida, i nosaltres no creiem que la intenció de les administracions sigui aquesta".




Elena Vila

L'esport esdevé una eina d'integració per als infants nouvinguts, i el futbol és l'esport preferit per a la majoria de joves i infants.

Albert Salarich

Les persones migrants en situació vulnerable ja tenen accés a la pràctica esportiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.