Antifrau investiga un complement salarial d'una tècnica de l'EMD

El procediment s'ha obert arran d'una denúncia de la CUP-PC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la seu de l'EMD de Valldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

Imatge d'arxiu de la seu de l'EMD de Valldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha obert una investigació per una possible irregularitat en l'atorgament d'un complement salarial a una tècnica de l'EMD de Valldoreix, segons ha avançat 'Nació Digital Sant Cugat' i ha confirmat Cugat Mèdia. El procediment s'ha iniciat després de la denúnia presentada per la CUP-PC, en què sol·licitava investigar com a pressumpta irregularitat l'aprovació d'una modificació de la plantilla i el complement salarial de treballadors on s'incloïa la tècnica de comerç de l'administració descentralitzada, que en aquell moment exercia de manera accidental com a secretària-interventora. Ara l'Oficina Antifrau investiga aquests fets per concloure sí es tracta d'una irregularitat o no.

De fet, aquesta aprovació va ser anul·lada per unanimitat per la mateixa junta de veïns on s'havia aprovat a petició de l'oposició, que ho demanava des del mes setembre. Així mateix, el govern de l'EMD va demanar a la la Diputació de Barcelona revisar els acords de la junta de veïns del juliol de modificació de plantilla i complement salarial de treballadors, que afectava la tècnica de comerç de l'administració descentralitzada, qui, circumstancialment, era la secretària-interventora accidental. A més, també es va demanar un informe a l'actual secretari-interventor.

Tot i així, la CUP-PC; a través del vocal portaveu a la junta de veïns de l'EMD, Ferran Margineda; va portar al novembre el cas a l'Oficina Antifrau de Catalunya, que ha decidit iniciar una investigació. "No actuar podia representar deixar impunes accions on calia dilucidar quina legalitat tenien, deixant la porta oberta a què, per possibles circumstàncies canviants, poguessin tornar a succeir", va explicar llavors Margineda, que va fer pública la denúncia en en un article d'opinió a Cugat Mèdia.

De moment, el govern de l'EMD de Valldoreix ha descartat valorar aquest procediment obert a l'espera del seu tancament i les conclusions.

Ara, i després de verificar la versemblança dels fets, la investigació de l'Oficina Antifrau ha de verificar si es tracta d'una irregularitat. En cas que així sigui, la institució emetrà un informe raonat instant a prendre mesures, sempre que la investigació no deticti responsabilitats penals, que en aquest cas es remetrà a Fiscalia. En cas contrari, s'arxivarà la denúncia, tot i que, si cal, l'Oficina Antifrau pot fer arribar algunes recomanacions per millorar els procediments administratius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.