Torra, a Sant Cugat: 'M'emprenya especialment que m'espiessin durant la gestió de la pandèmia'

L'expresident de la Generalitat ha presentat a Sant Cugat el llibre 'Les hores incertes', la segona part del dietari del confinament a Canonges


Temes relacionats

Quim Torra: 'Els partits independentistes ens estem jugant la credibilitat' (21/abr/21)


  • Comparteix:

L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, està 'especialment emprenyat' per haver estat objecte d'espionatge en el 'cas Pegasus' durant la gestió de la pandèmia de la Covid-19. 'En el moment més crític que viu aquest país en dècades, que vivíem per salvar les màximes vides possibles [...], en aquells moments m'espien en les reunions prèvies a les reunions de presidents autonòmics; no es pot ser més miserable', ha lamentat. Ho ha dit aquest dijous a Sant Cugat, durant la presentació del llibre 'Les hores incertes', segon volum del dietari del seu confinament a la Casa dels Canonges, a l'inici de l'esclat de la crisi sanitària. Ha estat una trobada al Celler Modernista organitzada pel Consell per la República local, on Torra també ha posat la lupa al moviment independentista, tot lamentant que situacions com la sanitària puguin afeblir l'empenta per assolir el la sobirania.

Quant als casos d'espionatge a persones vinculades amb l'independentisme, l'expresident ha posat l'accent en què tot plegat "encara no ha tingut conseqüències". En aquest sentit, ha criticat el tarannà de l'Estat espanyol quant a la relació amb Catalunya i ha apostat per la via unilateral per assolir la independència. "No sortirem d'Espanya si no és així", ha apuntat. "Si, com deia Oriol Junqueras el 2015, Espanya sempre t'enganya", ha reflexionat, "què ha passat el 2022 perquè deixi d'enganyar-te?".

Torra ha compartit la presentació del llibre amb el director de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, que en mateix sentit ha criticat com la taula de diàleg ha contentat l'àmbit internacional. Alay, això sí, considera l'independentisme "mai no ha avançat tant" com fins ara, però ha expressat la necessitat de "no agenollar-se" davant l'Estat espanyol per no perdre força. En aquest sentit, Torra ha posat sobre la taula el cas d'Escòcia, que magrat la crisi sanitària i l'impacte de la guerra d'Ucraïna, ja treballa en un nou referèndum d'autodeterminació. "La idependència hauria d'estar per sobre de tot perquè, si no, ens quedem en el 'mentrestant'", ha sentenciat.

Un relat sobre el confinament

'Les hores incertes' és el segon volum del dietari en què Torra va relatar el seu confinament a la Casa dels Canonges. L'expresident ha tret pit per la gestió de la pandèmia que es va fer des de la Generalitat, malgrat la manca de competències, retirades amb l'estat d'alarma. "Vam ser exquisits", ha afirmat, posant en valor que es van esgrimir arguments científics i es va treballar amb la solidaritat en ment. Un tarannà, considera, oposat al que es mostrava des de l'executiu espanyol, amb un posat "militar". Torra ha lamentat el poc marge de maniobra que tenia en aquell moment: "No pot ser que el president no pugués tancar fronteres per contenir l'avanç del virus".




Quim Torra

Això em té especialment emprenyat. En el moment més crític que viu el país en dècades, que vivíem per intentar salvar les màximes vides possibles, m'espien. No es pot ser més miserable!

Quim Torra

Si el teu objectiu com a país és la independència, hauria d'estar per sobre moltes coses, també per sobre d'aquesta situació greu que viu la humanitat. Si no, et queda el mentrestant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.