Nou compromisos de Sant Cugat contra la discriminació racial

El ple aprova una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial que se celebra el 21 de març


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial que es commemora el 21 de març. La declaració institucional remarca, entre d'altres, que la lluita contra la discriminació racial o ètnica és una prioritat per la ciutat. Per aquesta raó, l'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut mostrar el seu ferm compromís contra el racisme a través d'un total de nou acords, entre els quals aïllar políticament l'extrema dreta, i així impulsar accions que contribueixin a conscienciar l'eliminació de qualsevol forma de discriminació racial.

Sant Cugat s'ha compromès, d'una banda, a rebutjar qualsevol acció d'odi, racista i xenòfoba i, d'altra banda, a garantir la igualtat de tracte de les persones migrades i racialitzades que conviuen a la ciutat. També s'ha compromès a garantir un servei d'integració i acollida per aquelles persones migrades; a garantir una millor i major inclusió d'aquestes persones a través de les eines que les entitats proporcionen; a denunciar qualsevol actuació constitutiva de delicte d'odi davant les administracions i òrgans judicials; i a coordinar-se amb els diferents cossos de seguretat per combatre el racisme que criminalitza i estigmatitza les persones migrades.

Tanmateix, s'ha compromès a no pactar i aïllar institucionalment els partits polítics que representen l'extrema dreta. Finalment, des de l'Ajuntament de Sant Cugat es traslladarà aquest acord als grups parlamentaris representats al Parlament de Catalunya i a la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.