Valldoreix condemna 'enèrgicament' la invasió militar d'Ucraïna

La junta de veïns de l'EMD ha presentat una moció institucional en suport al poble ucraïnès


  • Comparteix:

Imatge de la junta de veïns del mes de març / Foto: Youtube

Imatge de la junta de veïns del mes de març / Foto: Youtube

L'EMD de Valldoreix condemna 'enèrgicament' la invasió militar d'Ucraïna per part de la Federació Russa a través d'una moció institucional presentada per Bernat Gisbert (Junts) a la junta de veïns celebrada aquest dijous. Segons el text presentat, l'EMD es compromet així a fer una petició d'aturada immediata de les accions contra la població ucraïnesa, a donar suport a les organitzacions que treballen en la defensa i protecció dels drets humans i a posar recursos a la disposició de la comunitat ucraïnesa per facilitar l'acollida de persones refugiades.

A la sessió també s'ha aprovat la moció de la CUP-PC per demanar l'aturada dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030 als Pirineus. Una tercera moció, presentada per ERC-MES sobre la gestió sostenible de les colònies de gats a Valldoreix, ha estat finalment retirada, a l'espera que se'n faci seguiment des de l'Ajuntament de Sant Cugat, segons ha explicat el portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís.

Altres qüestions que s'han tocat a la sessió són l'aprovació de la modificació pressupostària, l'adhesió de l'EMD de Valldoreix a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i el nomenament de la nova síndica de Sant Cugat-Valldoreix, Helena López Macho, entre d'altres.

Al final de la sessió, el portaveu d'ERC-MES a Valldoreix, Lluc Cahís, ha anunciat la seva retirada de la política institucional per incompatibilitat laboral. La resta de vocals li han desitjat molta sort en la nova etapa i li han agraït aquests tres anys compartits. Els vocals han ressaltat des del seu "tarannà alegre i feliç", fins al seu "compromís social" i la majoria d'ells ha assegurat que se'l trobarà molt a faltar.

Comiat del síndic de greuges

Abans de la junta, el síndic de greuges, Ramon Palacios, ha anunciat la finalització del seu càrrec i ha presentat l'informe de l'any 2021. Palacios ha explicat que en el darrer any s'han tramitat un total d'11 expedients de queixa a Valldoreix, dels quals se n'han desestimat tres. De les 8 queixes estimades, només cinc apuntaven a Valldoreix i la majoria d'elles estaven relacionades amb diversos inconvenients sorgits de les obres del passeig del Nard.

Els vocals de la junta s'han acomiadat del síndic i li han desitjat molta sort en aquesta nova etapa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.