Cs es queda sense suport de la resta de grups en la proposta de deixar 'sense efecte' l'impost d'emissions de CO2

La resta de grups justifiquen el vot en contra en la defensa del medi ambient i la redistribució de la riquesa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tub d'escapament / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un tub d'escapament / Foto: ACN

El ple ha rebutjat la moció de Ciutadans (Cs) per a instar a la Generalitat a la suspensió de l'Impost d'Emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica amb el vot a favor de la regidora no adscrita i dels regidors de Cs, i el vot en contra de la resta de grups municipals. Segons aquesta moció, els taronges no només volien demanar la supressió de l'impost, sinó també reclamar a l'Agència Tributària de Catalunya que retornés als contribuents les quantitats ja ingressades amb els interessos corresponents.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció també demanava la implementació de mesures mediambientals basades en la conscienciació i l'incentiu de mesures de mobilitat sostenibles, "que no tinguin l'objectiu de perjudicar econòmicament empreses, comerç i famílies".

Tots els grups municipals, amb l'excepció de Cs, han votat en contra de la moció. El regidor de la CUP-PC Marco Simarro ha explicat el vot en contra del seu grup per la seva aposta per "la redistribució de la riquesa, la fiscalitat justa per a les classes popular i per una transició ecològica més que necessària".

Per la seva banda, la regidora de Sostenibilitat Alba Gordó ha lamentat que Cs "per definició sempre està en contra de tota mena d'impost i sempre a favor de l'afebliment de tot allò públic, comú i col·lectiu" i ha recordat que l'evidència científica demostra que l'activitat humana dels dos darrers segles està produint la desestabilització del sistema climàtic del planeta, cosa que pot arribar a posar en risc la continuïtat de la civilització.




Aldo Ciprian

Instar el govern de la Generalitat a deixar sense efecte l'Impost d'emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica dels exercicis 20 i 21

Alba Gordó

Superem en escreix el llindar de seguretat, si no reduïm substancialment les emissions de gasos d'efecte hivernacle en les properes dècades



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.