Pas endavant per al projecte d'urbanització de l'aparcament de Can Cadena

La junta de veïns de l'EMD de Valldoreix expressa el suport a la immersió lingüística


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels terrenys on s'ubicarà l'aparcament / Foto: EMD Valldoreix

Imatge d'arxiu dels terrenys on s'ubicarà l'aparcament / Foto: EMD Valldoreix

El projecte d'urbanització de l'aparcament a tocar de Can Cadena, a Valldoreix, ha rebut l'aprovació inicial de la junta de veïns de l'EMD, amb vots a favor de Junts per Valldoreix-Sant Cugat, ERC-MES i la CUP-PC i les abstencions del PSC i Cs. Així, avança una iniciativa que dotarà aquest espai de titularitat municipal de 170 places d'aparcament en més de 6.000 metres quadrats i que està pressupostada en 773.736 euros. Ara s'obre un període d'exposició pública de 30 dies; una vegada superat el plenari haurà de donar el vistiplau definitiu.

La zona d'aparcament estarà dividida en dos espais: un al qual s'accedirà des de la rambla de Mossèn Jacint Verdaguer, amb 132 places. A l'altres espai s'hi accedirà des de la carretera de la Floresta i disposarà de 38 places. De les 170 places totals, sis es reserven per a carregar vehicles elèctrics i sis més per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

Des del PSC i Cs han justificat l'abstenció en què el projecte no detalla el règim d'aparcament que regirà aquest espai. La vocal de Mobilitat, Susana Herrada, ha garantit que la ciutadania de Valldoreix tindrà prioritat a l'hora d'aparcar-hi i ha emplaçat aquesta qüestió a més endavant.

Mocions

La moció de Junts per Valldoreix-Sant Cugat i la CUP-PC en defensa del model d'escola catalana ha prosperat. ERC-MES ha votat a favor del text, mentre el PSC s'ha abstingut i Cs ha votat en contra. El vocal de Junts Bernat Gisbert ha posat sobre la taula la necessitat d'actuar en pro de la llengua: "Si no fem res, seguirà reculant". La vocal socialista Susanna Casta ha justificat la seva abstenció perquè considera que el text no tenia un to "en positiu"; en tot cas, ha posat de manifest el seu suport al model d'immersió lingüística. Des de Cs, el vocal José Miguel García ha criticat que la qüestió lingüística és de caràcter "nacionalista", fet pel qual no ha donat suport al text.

El portaveu de Cs també s'ha quedat sol amb la moció que ha presentat per deixar "sense efecte" l'impost d'emissions de CO2 per als vehicles de tracció mecànica. La resta de grups han votat en contra i ho han justificat en la defensa del medi ambient, que passa per mètodes de transport més sostenibles, com les opcions públiques.

La tercera moció ha vingut de la mà de la CUP-PC per reclamar un sistema recaptatori per al pas de vehicles per l'AP-7 i la B-30, per fer recular el volum de cotxes que hi passen cada dia. Tot plegat, per fer front a la contaminació acústica i ambiental. Amb aquest text, s'insta la Generalitat a prendre mesures al respecte. La proposta ha rebut el suport de tots els grups, tret de Cs, que ha votat en contra.

Recupera aquí la sessió plenària




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.