Nou pas endavant de La Mirada: llum verda a l'expedient de contractació per a la construcció

L'alcaldessa, prudent a l'hora de fixar un calendari sobre l'evolució del projecte per "no generar falses expectatives"


  • Comparteix:

Un moment del ple d'aquest dimarts / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment del ple d'aquest dimarts / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'edifici nou de l'escola La Mirada continua avançant en els tràmits administratius. El ple municipal ha donat llum verda aquest dimarts en una sessió extraordinària a l'aprovació de l'expedient de contractació per a la construcció. És a dir, als plecs per poder licitar l'obra i iniciar els treballs, pressupostats en 8,4 milions d'euros. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha defensat que la convocatòria de ple extraordinari respon al fet que aquest projecte és 'la prioritat' de l'executiu, que vol 'accelerar els terminis'. També ha fet un repàs dels passos que se seguiran a partir d'ara: aquest dimecres es publicarà el perfil del contractant de l'anunci de la licitació i l'endemà s'obrirà el termini de presentació d'ofertes. La data clau, ha apuntat Ingla, és el 5 de gener, quan acaba el termini per interposar recursos. Segons la situació, el projecte podria endarrerir-se fins a sis mesos, ha advertit l'alcaldessa, que ha subratllat la importància de 'no generar falses expectatives' per a la comunitat educativa.



ESCOLTA-HO

L'aprovació ha estat possible gràcies als vots a favor d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Cs; Junts per Sant Cugat s'ha abstingut. El regidor de Junts Joan Puigdomènech ha justificat el sentit del vot del seu grup en què no vol ser un "entrebanc" en l'avanç del projecte, però no ha amagat les crítiques a la gestió de l'executiu actual. "El govern no va lluitar prou per mantenir el projecte al primer lloc", ha lamentat Puigdomènech, que creu que tot plegat ha desembocat en "un edifici en una ubicació que impacta en el Bosc de Volpelleres, cosa amb què discrepem".

Una vegada tancat el torn d'intervencions, abans de la votació, l'alcaldessa ha retret el posicionament a Junts i els ha instat a "aterrar en la realitat". Ingla ha recordat que un informe de Protecció Civil impedeix construir l'escola a la ubicació proposada inicialment i ha carregat contra el principal grup de l'oposició: "No veig que anessin a l'escola a dir que es construiria en un lloc on està prohibit fer-ho".

Com que la intervenció d'Ingla ha estat una vegada finalitzat el torn d'intervencions, la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha reclamat que li donés a la paraula a Puigdomènech perquè tingués opció a rèplica "per un tema de qualitat democràtica". L'alcaldessa no ha atès el prec i ha donat pas a la votació.

A la sessió plenària no han assistit el regidor Josep Maria Vallès (Junts) ni Munia Fernández-Jordán (no adscrita).

Endarreriments

La història de l'escola La Mirada està carregada d'endarreriments i contratemps. A banda d'aquest endarreriment lligat a la licitació de l'obra, també planeja l'ombra d'un contenciós administratiu presentat per Adenc i SOS Volpelleres i que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els col·lectius ecologistes volen evitar que la construcció es faci al parc del Bosc de Volpelleres.

La previsió inicial era que el nou edifici entrés en funcionament el curs 2019-2020, però des de llavors s'han produït diversos endarreriments que, almenys de moment, apunten que el nou espai no obrirà portes fins a principis de 2024. De moment, el ple ja va aprovar aquest octubre amb vots a favors d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Cs i l'abstenció de Junts per Sant Cugat) projecte d'obres definitiu per construir l'edifici de La Mirada, pressupostat en 8,4 milions d'euros. Ara, s'inicia el procés de licitació de l'obra.

Foto: Cugat Mèdia
El mapa de la zona on s'ubicarà l'edifici de La Mirada / Foto: Arxiu Ràdio Sant Cugat





Mireia Ingla

Cada dia que passa compta sobretot per a les famílies, que van fer confiança a l'escola. Hi havia una expectatives que no s'han complert.

Puigdomènech - Ingla

Al nostre parer el govern no va lluitar prou per mantenir el projecte al primer lloc quan va aparèixer el primer entrebanc. / No el veig a vostè anant a l'escola a explicar que faran una escola encara que estigui prohibit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.