La Floresta es conjura contra les violències masclistes

El consell de barri de la Floresta ha recuperat la presencialitat després que la pandèmia obligués a fer-lo virtual


  • Comparteix:

El consell de barri de la Floresta ha tornat al Centre Social i Sanitari / Foto: Cugat Mèdia

El consell de barri de la Floresta ha tornat al Centre Social i Sanitari / Foto: Cugat Mèdia

El Col·lectiu de Dones de la Floresta vol que les entitats del districte tinguin eines per abordar situacions de violència masclista. L'agressió que va tenir lloc aquest setembre en un bar del barri ha motivat aquest grup a plantejar que les entitats i l'Ajuntament treballin plegats per fer front a situacions d'aquest tipus. La petició s'ha posat sobre la taula aquest dilluns al consell de barri de la Floresta, que ha recuperat la presencialitat al Centre Social i Sanitari, després de més d'un any i mig celebrant-se de manera virtual arran de la pandèmia.

La membre del Col·lectiu de Dones de la Floresta Sílvia Llombart considera que l'Ajuntament ha d'oferir suport, també econòmic. Des del consistori, el president del consell de barri i regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha avançat que traslladarà la proposta a l'àrea d'Igualtat i confia que ho rebin positivament. Des del mateix espai participatiu, la comissió feminista recull la petició i treballarà per fer possible la trobada.

Des de la Comissió Feminista han lamentat que "la resposta comunitària" a l'agressió no va ser l'esperada. Tot i això, des de llavors han treballat perquè els espais d'oci i restauració disposin d'un protocol per fer front a situacions com aquella.

Protecció de Collserola
Alguns veïns assistents a la trobada han mostrat neguit per com s'hauria d'actuar en cas d'incendi forestal a l'entorn del districte. Des del govern, Simarro s'ha compromès a millorar la visibilització del pla contra els focs.

Novetats a taula del consell de barri
El d'aquest dilluns ha estat l'últim de Xavier Tercero, d''El Senglar Cultural, com a secretari de consell de barri de la Floresta. Deixa el càrrec per motius personals i, almenys de moment, ningú li ha pres el relleu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.