Gibert (CUP-PC): 'Avui Sant Cugat és més feminista, popular, diversa, justa, solidària i orgullosa'

La portaveu cupaire ha anunciat que els pensionistes podran anar de Sant Cugat a Mútua Terrassa en Ferrocarril pagant només una zona


  • Comparteix:

La portaveu de la CUP-PC i segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert / Foto: Cugat Mèdia

La portaveu de la CUP-PC i segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert / Foto: Cugat Mèdia

La pandèmia ha sacsejat l'acció de govern, que des que es va declarar la crisi sanitària es va marcar com a objectiu principal 'ajudar el màxim de gent possible'. La portaveu de la CUP-PC i tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha defensat la feina de l'executiu per fer front a la situació: 'Hem hagut d'atendre de forma urgent, multiplicant esforços, canviant protocols, amb els mateixos recursos'. En aquest sentit, la cupaire ha agraït la feina als treballadors públics, als quals considera 'un tresor que alguns només voldrien aprimar i que avui podem reivindicar més que mai'. Gibert considera que amb l'executiu actual la ciutat és 'més feminista, popular, diversa, justa, solidària i orgullosa'.

ESCOLTA-HO


Les paraules que la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha repetit més vegades en el seu discurs:
Urna 1-O
El núvol de les paraules més repetides en la intervenció de Núria Gibert (CUP).


La responsable de l'àrea de Drets Socials ha aprofitat el seu discurs per anunciar que l'Ajuntament i FGC tenen a punt un conveni perquè les persones pensionistes de Sant Cugat puguin anar en tren a Terrassa, a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, pagant només una zona. Així, amb un preu "simbòlic" es garantirà un transport més assequible.

Gibert ha posat en valor el compromís del govern per "prioritzar les persones i el seu benestar per sobre de qualsevol altra consideració". Per a la segona tinenta d'alcaldia, és clau que l'executiu afronti la desigualtat, agreujada per la crisi habitacional, que eines com el baròmetre inclusiu posen de manifest. I ha disparat un dard contra Junts per Sant Cugat pels mandats anteriors: "Les receptes d'esquerres han sigut molt més vàlides que aquelles de qui prioritzaven en els seus pressupostos i models que els carrers tinguessin moltes flors i estiguessin netíssims; cosa que estan per cert". Gibert, al torn de rèplica, a més, ha posat que manifest que el seu grup no comparteix "ideològicament res" amb els de Carmela Fortuny.

La tinenta d'alcaldia ha posat en valor la col·laboració amb escoles, famílies i altres col·lectius per garantir la protecció de la infància, amb l'augment de beques menjador, ajuts als casals d'estiu o a l'escolaritat, entre d'altres mesures. Per a Gibert, per ser "la ciutat de la infància cal fer polítiques de protecció de la infància".

Gibert també ha fet referències a les polítiques per la igualtat del govern i ha fet menció especial a la mirada feminista que l'executiu trasllada a l'Ajuntament: "No és el mateix dir-se feminista que fer polítiques feministes". En aquest sentit, ha repassat algunes de les accions que s'estan duent a terme: des de la contractació d'una tècnica d'igual, la incorporació d'una treballadora social al SIAD a formacions per la interseccionalitat, passant per l'aprovació del protocol contra les violències en espais d'oci i la posada en marxa d'iniciatives com l'octubre trans i contra la violència masclista. L'estudi amb les ulleres feministes de l'urbanisme i l'aprovació aquest novembre del pla d'Igualtat. "El simbolisme importa, però importen més les polítiques", ha defensat la segona tinenta d'alcaldia.

Quant a l'habitatge, Gibert reconeix que el govern està "obstinat" en aquest sentit i ha refermat que es treballa "perquè ningú no marxi". La cupaire ha recordat polítiques per pal·liar la pèrdua d'habitatge, com augmentar el percentatge de fons social d'habitatge públic de la ciutat del 15 al 25%, crear el punt d'assessorament del lloguer, incorporar les persones amb situació administrativa irregular al reglament de la mesa d'emergència i tirar endavant propostes com els programes 'Housing First' i de llars compartides.

Al torn de rèplica, Gibert ha carregat contra el discurs del portaveu de Cs, Aldo Ciprian, qui ha criticat inacció per part del govern durant la pandèmia. "No hi ha dret a mentir", ha lamentat.






Núria Gibert

Avui Sant Cugat és més feminista, popular, diversa, justa, solidària i orgullosa del que ho ha estat mai



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.