Unanimitat del ple per establir un paquet de millores a Can Cortés

La mobilitat, la seguretat i la comunicació són alguns dels àmbits en què l'Ajuntament haurà d'incidir


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Can Cortés / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu de Can Cortés / Foto: Cedida

L'Ajuntament de Sant Cugat haurà de posar en marxa un paquet de millores al barri de Can Cortés. El ple municipal ha donat llum verda a una moció del PSC, ERC-MES, la CUP-PC i Junts per Sant Cugat a la qual també ha donat suport el grup municipal de Cs, malgrat mostrar-se escèptic quant al compliment dels acords. Amb el text, el govern es compromet a adequar el pas del servei de neteja al barri a partir de 2023, a treballar per definir una mobilitat que garanteixi la seguretat de vianants, ciclistes i transports privats i públics i a establir una estratègia en pro de la connectivitat mòbil al barri.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Per poder fer realitat el plec de compromisos, la moció recull la necessitat que Can Cortés disposi d'una inversió anual recollida al pressupost municipal. La moció també insta el govern municipal a arranjar els trams de vorera que ho necessitin i, en clau de seguretat, a incrementar la presència policial a la zona. En aquest sentit també es treballarà per detectar "els punts foscos" de Can Cortés i instal·lar-hi nous fanals amb bombetes LED, un tipus d'il·luminació que s'hauria d'instal·lar arreu del barri abans de 2025.

Quant a transport públic, la moció aposta perquè "s'asseguri un transport públic al barri aprofitant la línia 128 - El Rectoret" i que s'ampliï a caps de setmanes i festius el servei de bus a demanda. Això és una petició que s'haurà de fer a l'Àrea Metropolitana de Barcelona una vegada es tanqui l'acord perquè sigui l'ens supramunicipal qui gestioni el transport urbà de Sant Cugat. Encara en clau de transport urbà, amb la moció s'acorda instal·lar cinc marquesines de bus al territori.

Les millores dels serveis de subministrament de llum i aigua també es troben en l'agenda que es marca des d'ara l'Ajuntament.

Els compromisos afecten sobretot les àrees de Serveis Urbans i Mobilitat, però també Seguretat, Tecnologia i Urbanisme. El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha admès que "no és habitual" que un govern impulsi una moció d'aquestes característiques, però l'ha defensat com una manera de refermar el suport amb el veïnat de Can Cortés. En tot cas, ha subratllat que és un text que "no va contra ningú" i que no eximeix que altres zones de la ciutat també necessitin actuacions de millora.

En el mateix sentit s'ha pronunciat en nom de Junts la regidora Cristina Paraira, que ha posat de relleu "l'empenta" de l'Associació de Veïns de Can Cortés per exigir el paquet de millores a l'executiu local. "Hem trobat positiu que hi ha una sèrie d'acords molt detallats", ha explicat Paraira, que també ha celebrat que es calendaritzin les actuacions.

La moció ha prosperat per unanimitat, però no ha estat institucional perquè Cs no s'ha sumat al text originalment. El portaveu taronja, Aldo Ciprian, ha retret al govern local tirar endavant una sèrie d'acords que, considera, no es podran complir. "Apostem que al final del mandat no s'haurà complert ni una quarta part", ha vaticinat Ciprian.




Jose Gallardo

No s'acostuma a veure que un govern s'autoesmeni. Això va a favor de tothom, no és un privilegi cap a un barri.

Aldo Ciprian

Hagués demanat que siguessiu honestos amb els veïns. Aposto que al final del mandat no haureu complert ni un quart d'aquests acords.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.