Sant Cugat se suma a la lluita per l'accés universal a les vacunes contra la Covid-19

La moció ha estat presentada per tots els grups municipals, excepte Cs


  • Comparteix:

Preparació d'una xeringa amb la vacuna Astrazeneca / Foto: ACN

Preparació d'una xeringa amb la vacuna Astrazeneca / Foto: ACN

Sant Cugat instarà el Govern d'Espanya i de la Generalitat de Catalunya a cooperar per garantir que les vacunes es fabriquin i es distribueixin a temps i de manera inclusiva a tot el món i a assegurar que els drets de propietat intel·lectual no impedeixin a cap país el dret a la salut. L'acord ha estat possible gràcies a la votació a favor de la CUP-PC, ERC-MES, PSC-CP i Junts per Sant Cugat d'una moció presentada per aquests quatre grups i promoguda per Amnistia Internacional Catalunya, Medicus Mundi, Metges del Món, Metges sense Fronteres i Oxfam Intermón. L'acord ha estat llegit per Eduard Unzeta com a representant d'Intermón.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ AQUÍ

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha justificat l'abstenció del seu grup municipal perquè, segons ha dit, "el concepte de liberalització de patents no ens agrada". Tot i això, Ciprian ha explicat que el partit taronja ha aconseguit que el Congrés de Diputats aprovés per unanimitat "que la vacuna sigui considerada un bé públic global i que sigui distribuïda i administrada a tots els països sense cap cost pels ciutadans".


Aldo Ciprian

El concepte de liberalització de patents no ens agrada. El que hem impulsat Ciutadans des del Congrés de Diputats i hem aconseguit que s'aprovi per unanimitat és que la vacuna sigui considerada un bé públic global i que sigui distribuïda i administrada a tots els països sense cap cost pels ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.