El govern de Sant Cugat farà habitatges de lloguer protegit a l'antic garden del carrer Villà

El ple municipal aprovarà aquest dilluns la rescissió anticipada del dret d'ús de l'espai per destinar-lo a habitatge protegit


  • Comparteix:

Imatge de l'antic Garden Center del carrer Villà / Foto: Google Maps

Imatge de l'antic Garden Center del carrer Villà / Foto: Google Maps

Sant Cugat tindrà una nova promoció d'habitatge protegit al centre, en concret al carrer Villà, entre l'estació de FGC i el Golf. El ple municipal aprovarà aquest dilluns la rescissió de la concessió d'ús de l'antic Garden Center, una finca d'uns 1.900 metres quadrats de sòl urbà qualificat d'equipaments, per destinar-la a habitatge dotacional, entre 30 i 40 habitatges de lloguer protegit de gent gran o joves. És un dels punts principals que porta el govern a la sessió ordinària de desembre, l'última de l'any, que serà telemàtica i es podrà seguir a través de Cugat Mèdia a partir de les quatre de la tarda.

Segons explica el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, "l'oportunitat" va sortir de la mateixa propietat, ja que la concessió s'allargava fins a l'abril del 2029, però el garden ja feia temps que havia tancat. Duch assegura que aquesta és una de les principals prioritats del govern, disposar de nou sòl per a la construcció d'habitatge assequible, i que tenen més operacions que estan estudiant. Per resoldre anticipadament aquesta concessió d'ús, el consistori pagarà 157.500 euros, i ja s'ha encarregat a un estudi d'arquitectes el projecte per fer-hi habitatges.

Altres punts de l'equip de govern
A més, la sessió servirà per aprovar provisionalment de modificació del PGM per a la regulació dels habitatges d'ús turístic. En l'àrea de Mobilitat, el govern portarà a debat el nou reglament de l'estacionament regulat, que forma part del conjunt d'iniciatives i pretén endreçar tant l'àrea blava, per afavorir la rotació, la verda, per a residents, la vermella, per a llocs de pública concurrència, com el CAP, la comercial, gratuïta però amb limitació de temps i validació del tiquet de compra i la de càrrega i descàrrega. Un reglament que fa més de dos anys en el qual es treballa i que dona ara "cobertura legal". No està previst modificar les tarifes i sí que hi ha la intenció d'ampliar la zona verda, principalment als barris del Monestir-Sant Francesc i a Coll Favà.

Pel que fa a l'emergència climàtica, el ple aprovarà el pla d'emergència en situacions de sequera, un document que ja ha aprovat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que té prevista l'actuació en cas de sequera al municipi, per reduir el consum d'aigua a la ciutat dels actuals 236 litres al dia per habitant als, aproximadament, 166. Des del govern expliquen que aquest pla implica tant agents públics com privats, així com llars, empreses i indústries i asseguren que Sant Cugat, en aquest sentit, és "referent" al país i que "vol servir com a exemple".

En l'àrea de Cultura, també es portarà a aprovació inicial el pla estratègic de la cultura popular i tradicional d'arrel catalana, una proposta que sorgeix del treball de diagnosi de la situació del sector, els anys 2017 i 2018, amb l'anterior govern, i que ha de servir per guiar la feina de la taula de cultura popular i tradicional i cobrir algunes de les necessitats i "debilitats" de les entitats. El document vol millorar la relació de col·laboració entre l'administració i la trentena d'entitats d'aquestes característiques que hi ha a la ciutat, en les quals estan directament implicades unes 2.000 persones. El pla consta de vuit eixos estratègics de les quals pengen més d'una setantena d'accions per seguir fomentant aquest àmbit cultural. I, en aquest sentit, el ple també aprovarà el nou protocol dels gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, que regularà el seu ús i la dinamització per part de la colla.

La sessió també ha de servir per acordar un nou premi literari, en aquest cas d'assaig, que anirà destinat a joves de màxim 35 anys i sorgirà d'un conveni entre l'Ajuntament, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Associació Gabriel Ferrater. Es tracta d'un guardó, anomenat 'Pensar més', que es vol convocar a mitjans de l'any vinent i vol potenciar el talent jove i el foment de l'escriptura crítica. Serà de temàtica lliure i tindrà una dotació econòmica per a la persona guanyadora encara per determinar, a més de la publicació de l'obra.

Finalment, el govern també proposarà aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i 21 ajuntaments de la comarca, entre ells Sant Cugat, pel cofinançament dels Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA). Sant Cugat aportarà més de 37.700 euros per a aquest 2020. També es donarà compte del pressupost destinat a Cooperació, Pau i Drets Humans del 2019, més de 604.000 euros, el que signifiquen un 0,7% que aquest 2020 serà un 0,8%, amb la intenció d'arribar a l'1% properament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.