El ple qüestiona les subvencions a l'educació diferenciada


  • Comparteix:

El PP presentava una moció sobre l'educació diferenciada / Foto: Ajuntament

El PP presentava una moció sobre l'educació diferenciada / Foto: Ajuntament

El ple d'aquest dilluns no ha tirat endavant una moció del PP que volia donar suport als centres escolars de la ciutat amb educació diferenciada després que el Parlament hagi acordat no seguir subvencionant-los. Una proposta que també demanava qualificar la decisió de la cambra catalana com a 'atac a la democràcia', i que només ha comptat amb els vots a favor de PP, Cs i el regidor no adscrit Xavier Cortès. Hi han votat en contra la CUP-PC, ERC-MES, el PSC i el regidor no adscrit Dimitri Defranc. Des del PDeCAT-Demòcrates han optat per aplicar la llibertat de vot dels seus regidors: tres hi han votat en contra, tres s'hi han abstingut i quatre han votat a favor.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des del Partit Popular, el seu portaveu, Álvaro Benejam, ha argumentat que 'no es pot negar als pares la llibertat d'escollir' i que 'segons els experts l'educació diferenciada dona millors resultats'. 'És un model d'èxit a tot el món, només aquí es persegueix', ha lamentat Benejam. Un posicionament que també ha compartit el regidor no adscrit Xavier Cortés, que ha insistit que 'hi ha experts que segueixen avalant aquest mètode'.

El portaveu socialista, Pere Soler, ha qualificat la proposta de 'moció de campanya' i ha afirmat que 'hi ha experts que diuen tot el contrari'. També ha lamentat les 'elevades quantitats' que es destinen a aquests centres concertats. 'Saben quantes escoles com La Mirada s'haurien pogut construir si no hi haguéssin aquests concerts?', ha raonat Soler, i ha anunciat el vot contrari de la seva formació.

Per la seva banda, la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana també ha anunciat el vot negatiu dels ecosocialistes. 'La decisió del Parlament no és cap atac' ha dit, i ha afegit que 'no està demostrat que el model diferenciat sigui d'èxit, sinó que els millors resultats poden ser a causa d'un nivell econòmic més alt'.

Des d'ERC-MES, el regidor Èric Gómez, ha lamentat que sigui la tercera vegada durant el mandat que es debat aquesta qüestió. També ha recordat que 'el Parlament és un òrgan sobirà que representa la democràcia'. 'L'escola pública ha de ser un reflex de la societat, i la societat és mixta', ha afegit. Un posicionament que també ha compartit la CUP-PC, que en paraules del regidor Ignasi Bea 'els diners de tots no han d'anar a finançar aquest tipus d'educació'. 'Si algú vol portar els seus fills a aquests centres, que els hi porti, però això no ho ha de pagar tothom'.

Pel que fa a Cs, el seu portaveu, Aldo Ciprian, ha explicat que, segons l'informe d'educació Eurydice, 'els nois i noies actuen diferent a l'escola perquè són diferents' i ha raonat que 'és normal que la diferència s'apliqui en l'educació'. Ciprian, però, ha reconegut que el 'model d'educació diferenciada no és l'ideal' i que cal un sistema de 'coeducació'.

Des del PDeCAT-Demòcrates, la regidora Esther Salat, ha defensat que la llei d'Educació de Catalunya vigent garanteix el dret d'elecció de les famílies, així com la llibertat d'escollir centre. La regidora també ha explicat que la formació aplicaria la llibertat de vot dels seus regidors com ja havia fet en anteriors debats sobre aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.