Sant Cugat incrementarà la formació per detectar i prevenir la violència masclista

El ple aprova una moció d'urgència de la CUP-PC arran dels darrers dos casos de violència sexual


Temes relacionats

La CUP-PC vol un pla de ciutat contra les violències masclistes ( 7/feb/19)

Les esmenes motiven la retirada de la moció sobre perspectiva de gènere als pressupostos (20/feb/17)


  • Comparteix:

El membres de la Comissió contra el Maltractament i la Violència Masclista / Foto: Localpres

El membres de la Comissió contra el Maltractament i la Violència Masclista / Foto: Localpres

La ciutat intensificarà els tallers de sensibilització sobre violència masclista a escoles i instituts, i oferirà formacions específiques per als treballadors públics. Així ho ha aprovat el ple d'aquest dilluns arran d'una moció d'urgència presentada per la CUP-PC després dels dos darrers casos de violència sexual al municipi. El text també acorda augmentar la difusió dels serveis d'atenció a les dones i que també tinguin presència itinerant als districtes, en lloc d'estar centralitzats com fins ara a la Casa Mónaco. La moció ha rebut l'abstenció del PP i en la votació separada d'un dels acords -que reclamava donar suport a la vaga feminista del 8M- el PP hi ha votat en contra i Cs s'hi ha abstingut.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La portaveu municipal de la CUP-PC, Núria Gibert, ha defensat que es tracta d'una 'actualització' d'una moció presentada fa dos anys i que va ser 'desmillorada' per la presentació d'una d'alternativa per part del PDeCAT-Demòcrates i el PSC, llavors socis de govern. Des del punt de vista de la cupaire, és necessari incrementar els recursos destinats a detectar i a prevenir els casos de violència sexual al municipi, especialment després dels dos casos succeïts i focalitzar-se en un dels col·lectius més vulnerables com els adolescents i joves, ha dit.

Des de les files populars, Álvaro Benejam ha dit que comparteix la 'causa, però no les maneres' i per això ha justificat l'abstenció. Des de Cs, Múnia Fernández-Jordán ha subratllat que comparteixen tots els acords excepte l'últim referent a donar suport a la vaga feminista i ha afirmat que advoquen per la llibertat individual de poder secundar la protesta.

La resta de grups han mostrat el suport íntegre a la moció. Pere Soler, portaveu municipal del PSC, ha matisat que el text presentat fa més d'un any 'era similar, però els condicionats eren uns altres' i ha afirmat que sempre s'estarà 'al costat de les víctimes'. La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, també ha agraït la nova moció i ha desitjat que s'apliqui de forma immediata i que ben aviat també es doti de més recursos el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Des d'ERC-MES, Mireia Ingla ha dit que cal seguir fent més passos com a ciutat en aquest àmbit. Un posicionament que també han compartit des del PDeCAT-Demòcrates, des d'on l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha dit que des del consistori es continuarà treballant en aquest sentit, i ha recordat que 'des de l'any 2000 hi ha un equip de professionals' treballant al respecte.










Núria Gibert

A ningú se li escapa que la moció és a causa del que ens ressonava als mitjans fa dues setmanes. N'hi ha prou amb lamentar-ho molt i amb fer concentracions? Des d'aquest grup creiem que no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.