Arrenca el trasllat dels presos independentistes cap a Madrid


Temes relacionats

Entrevista a Raül Romeva: 'Si el preu de la llibertat és una llarga presó, l'assumirem' (30/gen/19)


  • Comparteix:

La comitiva que ha traslladat els presos a Brians 2 / Foto: ACN

La comitiva que ha traslladat els presos a Brians 2 / Foto: ACN

Els Mossos d'Esquadra han transportat aquest matí els dirigents independentistes presos des dels seus centres penitenciaris fins a la presó de Brians 2. Tots els acusats, amb el santcugatenc Raül Romeva, han fet parada al centre de Sant Esteve Sesrovires, des d'on un dispositiu de la Guàrdia Civil els porta fins a Madrid. Allà, les dues dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, seran ingressades a la presó Madrid I d'Alcalá de Henares, mentre que els set homes aniran a la Madrid V de Soto del Real mentre se celebri al Tribunal Suprem el judici oral per l'1-O que serà el 12 de febrer. (Seguirà ampliació)

La Fiscalia els acusa l'exvicepresident i els exconsellers de rebel·lió i malversació, mentre que l'Advocacia de l'Estat els acusa de sedició i malversació. L'acusació popular que exerceix Vox demana 74 anys de presó per a Junqueras i la resta d'exconsellers empresonats per dos delictes de rebel·lió, un d'organització criminal i un altre de malversació de fons.

En una entrevista a Cugat.cat, l'exconseller Raül Romeva ja va explicar que afronta el judici amb tranquil·litat i convençut que 'amb el judici no acaba res. Tot just comença'. I així ho ha exposat també a les xarxes socials abans del seu trasllat cap a Madrid.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.